PC açılışta 5 kısa bip sesi

miawa

Hectopat
Dün her zaman yaptığım şeyleri yaptıktan sonra bilgisayarımı kapattım bugün açarken 5 kısa bip sesi verdi ve açılmadı ve daha da ilginç olan şey bilgisayar açıkken kasada bir yeşil ışık yanıyor. Normalde açtıktan sonra bip sesleri bitene kadar yanıyor ve 2 saniye sonra sönüyor ama PC'de güç kalıyor. Yani PC açık ama güç tuşuna basılı tutunca ışık yanmaya devam ediyor nasıl çözebilirim, sorun güç tuşunda mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
5 kısa bip BIOS piline işaret ediyor sanırım. Bilgisayarı kapatıp BIOS pilini çıkarın. Biraz bekleyip takın. Yine olmazsa BIOS pilini yenileyin.

Söylemek yetmiyor işte. Herkes internette ne bulursa uyduruyor. Anakartı bilmeden kesin bir şey demek imkansız. Dediğiniz şey doğru olabilir, yine de bir dayanağı olmaz.
Mesajı sizden önce yazdım. Sizin mesajınızı gördükten sonra da yine de bir çözüm önerisi bulunduğu için silmedim. İlk mesajınızı benden önce yazsaydınız o mesajı yazmamış olurdum.

Bence işlemci arızası, termal macunla alakalı ısınmadan dolayı bir sorun veya işlemciye yetersiz güç ile ilgili. Bilgisayarı taktığınız prizi ve fişi değiştirin.

Mesajı sizden önce yazdım.
Fark etmez ki. Bip sesinde anakart öğrenilir, açılır kullanım kılavuzuna, orada yazar. Orada yazan konu sahibine iletilir, kaynak gösterilir. Mutlu son.

Şöyle fark eder: Yanlış bir bilgiyle konu sahibine yardım etmeye çalışmışım. Ben daha geç yazsaydım veya siz daha erken yazsaydınız bunların hiçbirisi olmazdı.
Bip sesinde anakart öğrenilir, açılır kullanım kılavuzuna, orada yazar. Orada yazan konu sahibine iletilir, kaynak gösterilir. Mutlu son.
Bunu bilmediğimden ötürü çıktı bütün bu tartışma zaten. Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim.

Bence işlemci arızası, termal macunla alakalı ısınmadan dolayı bir sorun veya işlemciye yetersiz güç ile ilgili. Bilgisayarı taktığınız prizi ve fişi değiştirin.

Prizler çalışıyor sanırım. Ama yine de eğer yeni priz koyabilecek yer bulursam denerim.
Dün her zaman yaptığım şeyleri yaptıktan sonra bilgisayarımı kapattım bugün açarken 5 kısa bip sesi verdi ve açılmadı ve daha da ilginç olan şey bilgisayar açıkken kasada bir yeşil ışık yanıyor. Normalde açtıktan sonra bip sesleri bitene kadar yanıyor ve 2 saniye sonra sönüyor ama PC'de güç kalıyor. Yani PC açık ama güç tuşuna basılı tutunca ışık yanmaya devam ediyor nasıl çözebilirim, sorun güç tuşunda mı?

Bu arada PC 1 hafta önce falan 4 bip hatası görmüştü ama ben bir şey yapmamama rağmen düzelmişti 1-2 gün içinde.
Anakartınız nedir?

Şimdiden kesin bir şey yacazaklar için söyleyeyim: Sayın süper zekalar, o olay her anakart için aynı olmuyor. İnternette arayıp buraya yazmayın boşuna.

Şu anda öğrenebilecek bir durumda değilim.
Prizler çalışıyor sanırım. Ama yine de eğer yeni priz koyabilecek yer bulursam denerim.

Bu arada PC 1 hafta önce falan 4 bip hatası görmüştü ama ben bir şey yapmamama rağmen düzelmişti 1-2 gün içinde.

Şu anda öğrenebilecek bir durumda değilim.

Arkadaşlar sorun gene çözüldü. Garip ya bu dershane tatili bittiğinde düzeliyor tatil başlayınca bozuluyor.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı