PC açılışta seri bip sesi

Murattti

Kilopat
Daha fazla  
PC Power butonuna bastığım an aşağıdaki linkte bulunan ses kaydında bahsi geçen ses çıkıyor. Ortalama 6 sn sonra gücü kesiyor PC tekrar repeat ediyor. Kısır döngü gibi. Desteklerinizi bekliyorum.

Ses kaydı

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci tam oturmamış veya oynamış olabilir, aynı zamanda ekran kartı da sıkıntı yaratabilir. İşlemciyi çıkarıp dikkatlice bakın, pinler zarar görmüş olabilir. İşlemciyi yeniden taktıktan sonra işlemci fanını kontrol edin, sorun çözülmüyorsa ekran kartını ve belleği de kontrol edip yeniden takın derim.

Sürekli bip sesi geliyor sanırım. Öyle ise güç kaynağı hatası.
  • Birden fazla kısa bip sesi = Anakart arızası
  • Sürekli bip = Güç Kaynağı arızası
  • 1 Uzun bip = Bellek tazelemesinde hata
  • 1 Uzun 1 Kısa bip = Anakart veya Bios arızası
  • 1 Uzun 2 Kısa bip = Ekran Kartı arızası (DIP switch)
  • 1 Uzun 3 Kısa bip = Ekran Kartı arızası
  • 2 Uzun 1 Kısa bip = Ekran Kartı arızası (RAMDAC)
  • 2 Kısa bip = Bellek eşlik (parity) hatası
  • 3 Kısa bip = Belleğın ilk bölümünde (64K) hata
  • 4 Kısa bip = Timer hatası
  • 5 Kısa bip = İşlemci hatası
  • 6 Kısa bip = Klavye(işlemcisi) hatası
  • 7 Kısa bip = İşlemci hatası
  • 8 Kısa bip = Ekran Kartı belleği(okuma/yazma) hatası
  • 9 Kısa bip = Bios Rom hatası
  • 10 Kısa bip = CMOS(okuma/yazma) hatası
  • 11 Kısa bip = Tampon Bellek hatası

İşlemci tam oturmamış veya oynamış olabilir, aynı zamanda ekran kartı da sıkıntı yaratabilir. İşlemciyi çıkarıp dikkatlice bakın, pinler zarar görmüş olabilir. İşlemciyi yeniden taktıktan sonra işlemci fanını kontrol edin, sorun çözülmüyorsa ekran kartını ve belleği de kontrol edip yeniden takın derim.

İşlemci yaklaşık 6 yıldır hiç sökülmedi. Alınan yerde takıldı ve öyle duruyor. Ama dediklerinizin hepsini yapacağım
Sürekli bip sesi geliyor sanırım. Öyle ise güç kaynağı hatası.
  • Birden fazla kısa bip sesi = Anakart arızası
  • Sürekli bip = Güç Kaynağı arızası
  • 1 Uzun bip = Bellek tazelemesinde hata
  • 1 Uzun 1 Kısa bip = Anakart veya Bios arızası
  • 1 Uzun 2 Kısa bip = Ekran Kartı arızası (DIP switch)
  • 1 Uzun 3 Kısa bip = Ekran Kartı arızası
  • 2 Uzun 1 Kısa bip = Ekran Kartı arızası (RAMDAC)
  • 2 Kısa bip = Bellek eşlik (parity) hatası
  • 3 Kısa bip = Belleğın ilk bölümünde (64K) hata
  • 4 Kısa bip = Timer hatası
  • 5 Kısa bip = İşlemci hatası
  • 6 Kısa bip = Klavye(işlemcisi) hatası
  • 7 Kısa bip = İşlemci hatası
  • 8 Kısa bip = Ekran Kartı belleği(okuma/yazma) hatası
  • 9 Kısa bip = Bios Rom hatası
  • 10 Kısa bip = CMOS(okuma/yazma) hatası
  • 11 Kısa bip = Tampon Bellek hatası
Ses kaydının kalitesinden olabilir sürekli degıl. Mslik farktan anlaisiliyor kısa kısa sanırım. Bu olay daha önce başıma geliyordu. 4 kez geldi. Ramı sokuyor bir sure sonra takiyordum duzeliyordu

PC Power butonuna bastığım an aşağıdaki linkte bulunan ses kaydında bahsi geçen ses çıkıyor. Ortalama 6 sn sonra gücü kesiyor PC tekrar repeat ediyor. Kısır döngü gibi. Desteklerinizi bekliyorum.

Ses kaydı
Her anakartın uyarı sinyalleri aynı olmayabilir. Anakart marka model nedir? Ayrıca sese bakınca ram gibi geldi. Slot değiştirip deneyin.

6yıl gibi bir sürede hiç değişmemisse tahminimce ondandır.Aynı olay başıma gelmişti dediğiniz gibi düşük oyunlar oynamama rağmen power tuşuna basıyordum ekran gelmeyip gürültülü fan sesi çalışıp bib sesi eşliğinde sürekli kendi kendine rest atıyordu termal macunun yenilenmesiyle sorun çözülmüştü...

HDD sorunu da olabilir. Benim kasamda da aynı şekilde ses çıkıyordu. HDD değiştirdim düzeldi.
Elimde yedek 3 hdd var birisi ssd olmak uzere sorun hdd degil kanımca
Her anakartın uyarı sinyalleri aynı olmayabilir. Anakart marka model nedir? Ayrıca sese bakınca ram gibi geldi. Slot değiştirip deneyin.
Anakart gigabyte h61m ds 2.2 . Iki slot var ikisinde de ayni hata
6yıl gibi bir sürede hiç değişmemisse tahminimce ondandır.Aynı olay başıma gelmişti dediğiniz gibi düşük oyunlar oynamama rağmen power tuşuna basıyordum ekran gelmeyip gürültülü fan sesi çalışıp bib sesi eşliğinde sürekli kendi kendine rest atıyordu termal macunun yenilenmesiyle sorun çözülmüştü...
Deneyecegim. Cidden macunla alakasi olabilir mi acaba
Bu arada tüm parçaları söktüm sadece anakartin kendisine power verince 3 sn sessiz calisiyor sonra bastan acıyor. Islemci ve ram i takinca ses kaydinda ki sesi cikartiyor

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı