PC Açılıyor Fakat Ekrana Görüntü Gelmiyor

UBK12

Kilopat
Katılım
5 Haziran 2015
Mesajlar
41
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba;

Bugün yeni bir bilgisayar kasası aldım. Parçaları yeni kasaya monteledim. Bilgisayarı açıyorum ve bilgisayar çalışıyor fakat ekrana görüntü gelmiyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bios ekranı geliyor ama açılmıyorsa HDD kaynaklı bir sorun olabilir. Ama Bios yazıları dahi gelmiyorsa başka bir sorunu vardır iyice parçaları kontrol et. Bende de aynı durumda bir bilgisayar var çözemedim sorunu büyük ihtimal anakartım yandı teste göndereceğim.
 
Eğer bilgisayarı açtığında ekrana herhangi bir yazısı bilgi geliyorsa hdd, anakart veya ram arızası olabilir.

Eğer bilgisayarı açtığında ekrana hiçbirşey gelmiyor ve klavye mouse ışıkları yanıp ardından sönüyor ve sönük kalıyorsa kısa devre sorunu, anakart sorunu veya RAM sorunu olabilir bu durumda bilgisayarın işlemci dahil tüm parçalarını sök tak ramler eğer iki veya daha fazlaysa farklı slotlara tek tek RAMları dene.

Eğer ekrana görüntü gelmiyor klavye mouse ışık yanıyor ve yanmaya devam ediyorsa

1-Güç kaynağına taktığın kabloyu sök veya güç kaynağını 0 (off) a geçir daha sonra bios pilini sök biraz bekleyip tak ve aç düzelmediyse 2 ye geç

2-Bios pilini sök ve ekran kartınıda sök bios pilini tak ekran kartını takma ve bilgisayarı çalıştır sonra bilgisayarı kapat ekran kartını tak bilgisayarı çalıştır düzelmezse 3 e geç

3-ekran kartını sök onboard hdmi veya vga varsa mönitörü o çıkışa bağla bilgisayarı aç görüntü gelmezse güç kaynağının fişini sök veya 0 a al bios pilini sök bir süre sonra tak ve bilgisayarı çalıştır görüntü gelirse ekran kartı veya anakart bozuk olabilir.

Benim söyleyeceklerim bu kadar bunları dene benim başımada geldi bunlarla tespit ettim sorunu.
 
Ram slotunu değiştirmeyi deneyin. Ekran kartı güç pinlerini taktığınızdan emin olun. Monitörünüzde bir sorun olmadığını doğrulayın.
 
Eğer bilgisayarı açtığında ekrana hiçbirşey gelmiyor ve klavye mouse ışıkları yanıp ardından sönüyor ve sönük kalıyorsa kısa devre sorunu, anakart sorunu veya RAM sorunu olabilir bu durumda bilgisayarın işlemci dahil tüm parçalarını sök tak ramler eğer iki veya daha fazlaysa farklı slotlara tek tek RAMları dene.(tek ramın varsada farklı slotlarda dene yanlış yazmışım)
Bu dediğimi yaptın mı? Yaptıysan bile bîr kaç kere denemezsen olmaz tüm parçaları test edeceksin bu sorunun çözümü bu. Bu işlem gerçekten can sıkıyor uzun sürüyor ama bir kaç denemeden sonra mutlaka sonuç verir diye düşünüyorum.
 
İki kere parçaları çıkarıp taktım fakat hala ekrana görüntü gelmiyor. Klavye ve mouse da ise hiç bir aktevite yok.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı