PC açılmadan kendini resetliyor

Umut Aydugan

Hectopat
1 hafta önce Steam'dan Fifa yüklerken hiç beklenmedik bir şey oldu, bir anda HDD'den PC açılırken ki çıkardığı sesi çıkarmaya başladı, bu sesi 2-3 defa tekrarladı daha sonra mavi ekran verip kendini yeniden başlattı. PC açılırken yanlış hatırlamıyorsam Fixing hard disk diyordu. Yaklaşık 5 dakika sonra bu ekran gitti ve" Hard disk düzeltiliyor lütfen bekleyin, bu işlem bir saatten fazla sürebilir"dedi. Neyse düzeltiyor diye bekledim derken" Hata düzeltilemedi" diye ekran geldi ve 3 seçenek sundu ne olduklarını hatırlamıyorum ama "Windows 10'u başlat" seçeneğine tıkladığımı hatırlıyorum. PC'min açılmasını umarken yukarıda ki anlattığım döngü 4 kez tekrarlandı, hata onarımı başarısız oldu derken PC artık hiç açılmamaya başladı. Anakart bios ekranı geliyor o kısmı geçemeden reset atıyo. Ben bu sorunun HDD'den kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Sizce hangi donanımdan dolayı?

Hard disk çökmüş.Sorunun cevabı soru içinde var hocam.Fixing Hdd diyor, Hdd düzeltmesi uygulamanız gerekiyor. Başlangıç onarma ekranına geçebilirseniz ordan tekrar deneyebilirsiniz , yada farklı bi hdd ile (Windows Kurulu ) sistemi açıp , o bozuk diski el ile biçimlendirip tekrar formatladıktan sonra yine kullanabilirsiniz.

Hard disk çökmüş.Sorunun cevabı soru içinde var hocam.Fixing Hdd diyor, Hdd düzeltmesi uygulamanız gerekiyor. Başlangıç onarma ekranına geçebilirseniz ordan tekrar deneyebilirsiniz , yada farklı bi hdd ile (Windows Kurulu ) sistemi açıp , o bozuk diski el ile biçimlendirip tekrar formatladıktan sonra yine kullanabilirsiniz.
Yeni bir SSD alsam sorun çözülür mü?

yeni disk alırsanız tabiki çözülür sorun ancak şuanki disk ile ssd taksanız da işletim sistemi şuanki diskte olduğu için ssd ile de açılmaz pc.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı