PC açılmıyor ve the System has posted in safe mode hatası veriyor

TalisMann

Hectopat
Sistemi 1,5 ay oldu toplayalı normalde EXPO tweaked modunda kullanıyordum hiçbir sorun vs de yaşamadım. Ama şimdi ne olursa olsun sistem hata veriyor fotoğraftaki gibi EXPO tweaked de başlasa bile demin CS de olduğu gibi karakter sapıttı ve hata verdi oyun. Windows bir sorun ile karşılaştı yeniden başlatılması gerekiyor deyip sonra kapandı yine bu hata veriyor. Dün çok denedim yine verdi bu hatayı en son EXPO tweaked açmıştım işte şu an PC açalı 20dk olmadan oyunda hata verdi. BIOS sürümü daha dün güncelledim önceki sürümde de hata veriyordu şu anda da veriyor. Bu sorun sistemi 2 3 gün hiç açmayınca fark ettim. Ondan önce de çok çok az açık kalıyordu. EXPO kapatıp normal 4800MHz olunca normal sıkıntısız çalışıyor bu sorunu nasıl çözebilirim? EXPO tweaked açmak istiyorum en iyi performansı veren oymuş sanırsam. Şunu da belirteyim BIOS da type OS kısmını Windows UEFI mode olarak kullanıyorum PC aldığımdan beri değiştirsem de sorun aynı alakası var mıdır bilmiyorum belirtmek istedim. Bir de ben ekran kartını undervolt ile kullanıyorum yine alakası var mıdır emin değilim detaylı ayar yapmıştım çok da iyi oldu her oyunu herşekilde oynadım 2 hafta civarı hata vs vermedi gayet stabildi ama ana sistemi normal 4800'de çalıştırsam AMD Software belirlenemeyen bir hata yüzünden ayarlar normal olanına döndürüldü diyor. Sonra da voltaj ofseti güç limiti bellekler filan stok haline düşüyor ondan önce bu ayar ile rahat rahat oynuyordum. Nasıl çözebilirim?

Sistem özellikleri R5 7500F ASUS B650M-R 9070XT KC3000 2TB SSD Patriot Viper 16 GB DDR5 6000/cl30 RAM.

Dosya Ekleri

• 17625177452447097219372041444743.jpg
    17625177452447097219372041444743.jpg
    284,1 KB · Görüntüleme: 11
BIOS'u sıfırlayın, DDU ile de GPU sürücünüzü temizledikten sonra XMP ile kullanmayı deneyin RAM'leri, PSU nuz kaç watt komple sisteminizin özellikleri neler?

BIOS'u sıfırlayın, DDU ile de GPU sürücünüzü temizledikten sonra XMP ile kullanmayı deneyin RAM'leri, PSU nuz kaç watt komple sisteminizin özellikleri neler?
Sistem özellikleri yazmıştım psu da 850w. Bu işlere girmek istemiyorum zamanım pek yok daha basitten halletmemizin yolu var mı ? Sadece expo tweaked de alıyorum bu hatayı.

Sistem özellikleri yazmıştım PSU da 850W. Bu işlere girmek istemiyorum zamanım pek yok daha basitten halletmemizin yolu var mı? Sadece EXPO tweaked de alıyorum bu hatayı.

O zaman XMP aç EXPO yerine.

Şimdi baktim sistem hata verdikten sonra normal ayarlarda başlattım AMD Software ayarları hala eskisi gibi GPU ile alakalı değil sanırsam. XMP sadece Intel'de yok mu? Baktığımda Auto manuel EXPO 1 EXPO 2 ve EXPO tweaked vardı ben baktığımda.

XMP AMD sistemlerde de var diye biliyorum eğer yoksa RAM'lerinizi normal ayarda bırakabilirsiniz AM5 sistem hiç almadım elime. Ama XMP vardır diye düşünüyorum. YouTube'da rehberleri vardır. Kolay gelsin geçmiş olsun.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı