Çözüldü PC açılmıyorken CD ile nasıl format atılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Jrenc

Femtopat
Katılım
17 Temmuz 2020
Mesajlar
85
Konuyu doğru yere açtığımdan emin değilim. PC şu an W8.1, bilgisayarı bozdum ve sürekli açılıp kapanıyor, mavi ekran veriyor. Bir çok yöntemi denedim ama olmadı son çare format atacağım. Sorun şu ki daha önce PC kapalıyken format atmadım. Genelde PC kullanılabilir halde oluyordu ama bu sefer ne yapacağımı bilmiyorum. CD'yi taktım, kendi otomatik başlar diye düşündüm. Olmadı. Ne yapmam gerekiyor. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
Yazmayı unutmuşum, elimde w7 CDsi var.
 
Çözüm
O şekilde yaptım zaten. İlk açtığımda boş bir kısım vardı. Orayı DVD yapıp en üste çıkardım.

Hocam fotoğraf yükleme şansınız var mı, entere basınca çıkan bölümüde yükleyin, başka DVD, CD seçenekleri varsa oraları da deneyin DVD, CD her zaman en üstte olmalı daha sonra F10'a basacaksanız karşınıza yes, no seçenekleri gelir Yes'i seçin ya da gelmezse "y" tuşuna basıp enter yapın.
CD'yi taktıktan sonra BIOS'a girin, boot önceliğini CD'ye verip kaydedin çıkın. Otomatik olarak başlaması gerek. Anakartınızı bilmediğim için BIOS'a girin dedim, bazılarında boot önceliği başka bir kısayol olarak da seçilebiliyor.
 
Bilgisayar kullanılabildeyken format atmak sakatlık sağlıklı değil bilgisayarın üstüne 2 işletim sistemi bile kurma ihtimalin var bilgisayar gerçeğinde her zaman BIOS'dan Boot menüsüne gelerek format atılır Boot menüsü anakarta göre değişiklik gösterebilir genelde USB'den numlock yerindeki "+" tuşundan üste alınır CD'de ise aynısıdır ama bazı Anakart'ta CD yeri farklı olabiliyor anakartınızı belirtseniz daha iyi olurdu ve yeni hard disk aldığınızda yine aynı sorunu yaşayacaktınız bilgisayar ilk alındığında işletim sistemi dahil hiçbir şey yoktur BIOS'dan format atılır.
 
Dediğiniz şeyi yaptım. 3. Device kısmından dvd seçtim. Fakat normal bir şekilde açıldı. Format işlemi başlamadı. Şu an kullanılabilir halde. CDyi çıkarsam tekrar hata alır mıyım?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı