PC ağdaki ana server PC'yi görmüyor

Mustafa Karataş

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar,
Çalışmakta olduğum iş yerinde'ki PC ağ da ki ana server olan bilgisayarı görmüyor. Diğer bilgisayarlar görüyor, fakat benim PC görmüyor bir türlü ayarlayamadım. Ne gibi bir ayar yapmamız gerekiyor bunun için. Diğer bilgisayarları'da görmüyor.

Şirket içerisinde IT şeklinde adlandırdığımız Bilişim sorumlusu bulunmuyorsa. Ağ Ayarlarlarından Ağ paylaşımını aktif edebilirsiniz.

Şirket içerisinde IT şeklinde adlandırdığımız Bilişim sorumlusu bulunmuyorsa. Ağ Ayarlarlarından Ağ paylaşımını aktif edebilirsiniz.
Ağ bulmayı aç.
Dosya ve yazıcı paylaşımını aç.
bunları yapıyorum ama yinede olmuyor.

Şirket içi domain kuruluysa göremeyebilirsiniz. Domain gerekmiyorsa, başlat'a \\192.168.xxx ip yazarak ana bilgisayar paylaşım yoluna bağlanmayı deneyebilirsiniz. Ağ'a tıkladığında listeleme yapmadığı oluyor.

başlata direk bu şekilde yazdığım zaman komut çalıştır şeklinde çıkıyor. Enter yapıyorum, Windows (ip adresi) öğesine erişemiyor diyor. Tanıla'ya basıyorum sorun giderici açılıyor, sonra
"uzak aygıt veya kaynak bağlantıyı kabul etmeyecek"diyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…