PC Archon kasa SSD yuvası nerede?

AK1NC1

Decapat
Daha fazla  
Bilgisayarım 500 GB'lık SSD alacağım ancak şimdikinin yanında ekstra yuva bulunmuyor görünürde. Satıcı bana 2 yuvası var diye satmıştı. Pek anlamam o işlerden. Ondan ötürü size danışayım dedim.

Dosya Ekleri

• IMG-20241204-WA0003.jpeg
    IMG-20241204-WA0003.jpeg
    378,4 KB · Görüntüleme: 37
Bilgisayarım 500 GB'lık SSD alacağım ancak şimdikinin yanında ekstra yuva bulunmuyor görünürde. Satıcı bana 2 yuvası var diye satmıştı. Pek anlamam o işlerden. Ondan ötürü size danışayım dedim.
SATA herhalde dediğiniz, ışığı tuttuğunuz yerin hemen sağına monte edebilirsiniz. Ortasında delik var ve kablolar gözüküyor, oraya işte. 4 tane köşelerinde delik var, dikdörtgen şeklinde.

M.2 NVMe SSD benimki.
Fotoğrafta bir tane arkadaş var, mavi bir şekilde anakarta takılı. Ona M.2 NVMe deniyor, eskiyide o şekilde takacaksınız anakarta. Kasaya takma olanığınız yok. Belki çeviri aparat ile SATA SDD gibi monte edebilirsiniz ozaman hızlarınız 500 mb/s filan olur.
X1 portu varsada oraya takabilirsiniz, daha hızlı olur SATA girişinden.

Anakart nedir?

Fotoğrafta bir tane arkadaş var, mavi bir şekilde anakarta takılı. Ona M.2 NVMe deniyor, eskiyide o şekilde takacaksınız anakarta. Kasaya takma olanığınız yok. Belki çeviri aparat ile SATA SSD gibi monte edebilirsiniz o zaman hızlarınız 500 mb/s filan olur.
X1 portu varsa da oraya takabilirsiniz, daha hızlı olur SATA girişinden.

Anakart nedir?

Anakartın tam modeli aklımda değil eve gidince bakarım ama yanlış hatırlamıyorsam A250 gibi bir şeydi.

Anakartın tam modeli aklımda değil eve gidince bakarım ama yanlış hatırlamıyorsam A250 gibi bir şeydi.
B250 veya A520 filandır. A250 diye birşey yok, genede siz tam isim ile gelirsiniz. Bekliyorum.

Peki bana SATA SSD kullanmamımı tavsiye edersin dönüştürücü ile M.2 SSD mi?
Doğrusu attığım aparatlada 500 MB/s alacaksınız, SATA dönüştürücü ile de. Hangisi size uygunsa onu seçin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı