PC bakımı nasıl yapılır?

Zeusblack

Centipat
Daha fazla  
Merhaba! PC'mi alalı 7 veya 8 ay oldu ve AMD Ryzen 5 5500 işlemci kullanıyorum. CS2 uzun süre oynadığımda stok soğutucu ile işlemci sıcaklıkları 75 dereceyi buluyor. Termal macun olarak İtopya Thermal Grizzly Kryonaut tg-k-001-RS 1 gram uygun olur mu? Ayrıca soğutucuyu sökerken zorluk çeker miyim? Yanlara doğru ilk başta çeviriyoruz, video filan izlersem yardımcı olur mu? Ayrıca kasam çok tozlanmış ve fanlar acayip şekilde tozlanmış. Fön makinesi ile tozları üflesem mi? Yanıt verdiğiniz için teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fan vb. yerledeki tozlar için ben evdeki bir boya fırçası ile orayları temizleyip kalkan tozu sügürge ile çekiyordum. Tabi bunu sadece plastik parçalara yapıyorum diğer kısımlara sürtmek ne olur olmaz statik elektrik üretimi sebebiyle kısa devreye neden olabilir bu sebepten ekran kartı, anakart vb. kompanentlere dokunmuyorum.

İşlemciniz çok ısınınan bir işlemci değil o tarz yüksek seviye bir termal macun yerine yine bilindik daha uyguna bir şeyde bakabilirsiniz. Yok hepsi benzer fiyatsa fazlasıyla yeterli bir macun.

İnternette tonla işlemci sökümü hakkında video var, sizin için videolardan izleyerek sökmek yeterli olur çok zor bir şey değil sadece çok kaba davranmamak gerek :D.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı