PC bakımları kaç ayda yapılmalı?

Erdem.06

Centipat
Daha fazla  
Masaüstü bilgisayarımı alalı 1.5 sene oldu ve hiç bakım yaptırmadım. Arada bir içini açıp tozlarının kabasını aldım. Ne zaman ve hangi bakımları yaptırmam gerekiyor?

Masaüstü bilgisayarımı alalı 1.5 sene oldu ve hiç bakım yaptırmadım. Arada bir içini açıp tozlarının kabasını aldım. Ne zaman ve hangi bakımları yaptırmam gerekiyor?
Sıcaklıklar 80 dereceyi aşıyorsa (ya da stok fan kullanıyorsan ve işlemci eskisine göre ciddi şekilde daha çok ısınıyorsa) termal macuna baktırabilirsin. Bu işler yıl hesabıyla değil, sıcaklığa ve duruma göre yapılır. Kasa çok tozlandıysa da temizlemeni öneririm, çünkü toz hava akışını bozar ve her şey daha çok ısınır.

Son düzenleme:
Hızlı bir şekilde genel toz temizliğini 3 - 4 ay da yap. Termal macun bakımını ise ne zaman işlemcinin ve ekran kartınız normalden fazla ısındığını fark edersen o zaman yap.

Benimkinin içi 3 yıldır açılmıyor ama sıkıntı olmadı neyse 1 senede termal macun tozuda 1-2 ayda bir kuru bezle silersin 6-7 ayda bir cidden derine inersin toz için tanıdıklarımın çoğu öyle yapıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı