1 senede 1 termal macun yenilemesi, minimum 6 ayda bir de toz temizliği bakımı yapılır. En azından ben böyle yapıyorum.Masaüstü bilgisayarımı alalı 1.5 sene oldu ve hiç bakım yaptırmadım. Arada bir içini açıp tozlarının kabasını aldım. Ne zaman ve hangi bakımları yaptırmam gerekiyor?
Sıcaklıklar 80 dereceyi aşıyorsa (ya da stok fan kullanıyorsan ve işlemci eskisine göre ciddi şekilde daha çok ısınıyorsa) termal macuna baktırabilirsin. Bu işler yıl hesabıyla değil, sıcaklığa ve duruma göre yapılır. Kasa çok tozlandıysa da temizlemeni öneririm, çünkü toz hava akışını bozar ve her şey daha çok ısınır.Masaüstü bilgisayarımı alalı 1.5 sene oldu ve hiç bakım yaptırmadım. Arada bir içini açıp tozlarının kabasını aldım. Ne zaman ve hangi bakımları yaptırmam gerekiyor?
Benim işlemci stok fanlı 85-92 derece oyunlardaSıcaklıklar 80 dereceyi aştığında termal macun bakımlarını yaptırabilirsin. Yıla göre hesaplanmaz bunlar.
Oda var tabii bazı işlemciler için stok fan yeterli olmuyor.Benim işlemci stok fanlı 85-92 derece oyunlarda.
Ben 6 ayda bir termal macun değiştiriyorum. Toz temizliğini de her 2 ayda bir yapıyorum. Benim gibi yapabilirsin.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.