PC bileşenlerini gösteren uygulama önerisi

Caginks

Megapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar.

Masaüstü bilgisayırımı normal bir şekilde açtım, hoparlörü açarken kasa tarafından hissedilir biçimde duman sesi geldi. Gözle görülür bir duman değildi. Hemen bilgisayarı kapatıp inceledim fakat yanan bir bileşen göremedim ve çok az bir yanık kokusu aldım. Ardından PC'yi tekrar açtım bu sefer öyle bir durum oluşmadı. Sorum ise PC'deki bileşenleri nasıl kontrol edebilirim? Windows arayüzünde böyle bir komut veya herhangi bir uygulama var mı?

Merhaba arkadaşlar.

Masaüstü bilgisayırımı normal bir şekilde açtım, hoparlörü açarken kasa tarafından hissedilir biçimde duman sesi geldi. Gözle görülür bir duman değildi. Hemen bilgisayarı kapatıp inceledim fakat yanan bir bileşen göremedim ve çok az bir yanık kokusu aldım. Ardından PC'yi tekrar açtım bu sefer öyle bir durum oluşmadı. Sorum ise PC'deki bileşenleri nasıl kontrol edebilirim? Windows arayüzünde böyle bir komut veya herhangi bir uygulama var mı?
HWinfo veya aygıt yöneticisi ile aktif olarak görebiliyorsunuz. Aida64'te komple göstermekte.
Tabi arızalı bir parça varsa en iyi sentetik testleri ve aygıt yöneticisi olur.

Merhaba arkadaşlar.

AIDA64 veya HWiNFO. Ayrıca Aygıt Yöneticisi'nden de bakabilirsiniz.

HWINFO ile aldığım sonuç görselini paylaşıyorum. Herhangi sıkıntılı bir durum görünüyor mu? Doğru testi uygulayabildim sanırım.

Dosya Ekleri

• 1740820294409.png
    1740820294409.png
    56,3 KB · Görüntüleme: 27
HWINFO ile aldığım sonuç görselini paylaşıyorum. Herhangi sıkıntılı bir durum görünüyor mu? Doğru testi uygulayabildim sanırım.
HWinfo sadece size bilgisayar özelliklerinizi gösterir hocam. Arıza varmı diye bakmak için parçaları test etmeniz lazım.

CPU: Pasmark CPU/Geekbench
GPU: Furmark/Heaven Bench
RAM: Memtest86
SSD: HDTune
PSU: OCCT

İlla bir arıza varsa bu uygulamalarda hata vermesi gerekir PC'nin ama yanık olsaydı büyük ihtimalle açılmazdı diye düşünüyorum. Ne yandığını tabi görmeden bilemem ama dediğim uygulamaların sonuçları ile düzgün çalışıp çalışmadığını doğrularsınız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı