PC BIOS ekranında uzun süre kalıyor.

fury3549

Hectopat
Eskiden bilgisayarın açılması 10 saniyeyi bile bulmazken durduk yere çıkan bir sorun BIOS ekranında uzun süre kalmasına neden oluyor.
PC düğmesine basıyorum ve BIOS marka yazıyor, 1 dakikaya yakan uzun bir süre ile bekledikten sonra açılıyor.
Şunu da ekleyeyim, yeniden başlatınca o kadar uzun süre BIOS ekranında kalmıyor.
Var mıdır şunun kesin çözümü?

BIOS markasının olduğu yerde F1 tuşuna basın, bende de vardı o sorun eski bilgisayarımda. F1'e basınca direk Windows açılış ekranına atıyor.

Sadece bıosa girmek için gereken tuşları gösteriyor ama sorunu kendim çözdüm. Cevabı da yazayım sorunu olanlar yararlansın.
BIOS BOOT advanced ayarlarında "smart self test" diye bir ayar bulunuyor bu ayar bilgisayar başlayınca diskin sağlığını kontrol ediyor o yüzden BIOS ekranında uzun bir bekleme yapıyor o ayarı off yaptıktan sonra PC eski hızında açılmaya başladı eğer eski haline dönerse konuda güncelleme yapıcam

BIOS Güncellemesi yapmayı deneyin,bir de o ekran o kadar kalmasının sebebi genelde harddiski okumakta zorluk çekmesi olur.

Mesajı çok geç göndermiş ama tahminim yakın sanırım. Harddiskle alakalı .d

Sadece bıosa girmek için gereken tuşları gösteriyor ama sorunu kendim çözdüm. Cevabı da yazayım sorunu olanlar yararlansın.
BIOS BOOT advanced ayarlarında "smart self test" diye bir ayar bulunuyor bu ayar bilgisayar başlayınca diskin sağlığını kontrol ediyor o yüzden BIOS ekranında uzun bir bekleme yapıyor o ayarı off yaptıktan sonra PC eski hızında açılmaya başladı eğer eski haline dönerse konuda güncelleme yapıcam
kanka bios boot advanced ayarı tam olarak nerde

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı