Çözüldü PC Boot logosunda kalıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

s3xyec

Hectopat
Yer
gaziosmanpasa
Daha fazla  
Geçenlerde bilgisayarımı düzgün ve sorunsuz bir şekilde kapattıktan sonra bilgisayarımı açmaya çalıştığımda, anakart logosunda takıldığını gördüm. Aklıma format atmak geldi ve ardından BIOS'a girip format USB'mi seçtim ve başa aldım. Windows kurulum ekranı yerine anakart logosu ile bakıştım. Ardından BIOS ayarlarına girip "default" ayarlara çektim ama nafile. Ardından RAM'leri silgi ile sildim, kabloları kontrol ettim, BIOS pilini çıkarıp 30 saniye bekledim ama hiçbiri sorunumu çözemedi. Yardımcı olursanız sevinirim, iyi günler dilerim. (Sorun arkadaşımın bilgisayarında ancak daha kolay anlamanız için kendi ağzımdan anlattım ve sistem özelliklerini tam olarak bilmiyor.)

Çözüm
Dediklerimi uygular mısınız?
Tabii, ancak arkadaşım uyuduğundan dolayı yarına kaldı, kusura bakmayın.
BIOS üzerinden UEFI yaptığın ayarı tekrar legacy konumuna getir ve tekrar Windows'u açmayı dene. Legacy Windows, anakart UEFI moddayken boot etmez. Aynı şey tam tersi durum için de geçerli. Ayrıca USB'de kesinlikle sorun olduğunu düşünüyorum. YouTube üzerinden rehberlere bakıp tekrar oluşturmalısın. Ve anakartının modelini öğrenip yazarsan BIOS ayarlarıyla alakalı yardımcı olabiliriz.
Dediklerinizi yapacağım, anakart modelini bilmiyor ancak BIOS sürümü MSI Click BIOS 5.
SSD ölmüş arkadaşlar, yeni bir SSD aldık ve sorun çözüldü. Yardım etmeye çalışan herkese teşekkürlerimi iletir ve iyi günler dilerim.
Hiren's Boot CD ile bad sector taraması yapmasını öneririm;

Kurulum: Boş bir flash belleği bilgisayara takın ve Rufus ile aşağıda vermiş olduğum dosyayı "DD Modu" ile yazdırın ve bilgisayarı yeniden başlatın ve Hiren's Boot CD'yi yüklediğiniz Flash belleği seçin.

Hiren's Boot CD: https://www.hirensbootcd.org/files/HBCD_PE_x64.iso

HDD Scan 3.3 yazılımını bulun ve çalıştırın. Ardında aşağıda vermiş olduğum yerden sabit diskinizi test edin.

Sonuçları bizimle paylaşın.

Screenshot_9.png

Son düzenleme:
Geçenlerde bilgisayarımı düzgün ve sorunsuz bir şekilde kapattıktan sonra bilgisayarımı açmaya çalıştığımda, anakart logosunda takıldığını gördüm. Aklıma format atmak geldi ve ardından BIOS'a girip format USB'mi seçtim ve başa aldım. Windows kurulum ekranı yerine anakart logosu ile bakıştım. Ardından BIOS ayarlarına girip "default" ayarlara çektim ama nafile. Ardından RAM'leri silgi ile sildim, kabloları kontrol ettim, BIOS pilini çıkarıp 30 saniye bekledim ama hiçbiri sorunumu çözemedi. Yardımcı olursanız sevinirim, iyi günler dilerim. (sorun arkadaşımın bilgisayarında ancak daha kolay anlamanız için kendi ağzımdan anlattım ve sistem özelliklerini tam olarak bilmiyor.)

BIOS'a girip Full screen logo seçeneğini disable yapıp F10 ile kaydedin.
Sistem yeniden başladığında logoda kalmayacak ve sistem bilgisinin olduğu bir ekran karşılayacak sizi.

Ve sistem yine takılacak ama bu sefer hatanın nedeni de bu ekranda yazacak.
Bir görsel alıp buraya paylaşın bakalım.

Dostum format USB' sinin bootable olduğundan emin misin? Rufus programı ve Windows imajı ile tekrardan oluşturmanı öneririm. Formattan önce imkanın varsa hard diskinin yedeğini al önemli dosyaların varsa kaybolmasın. Hard diskinin önyükleme bölümlerinde sorun oluşmasından kaynaklı Windows açılmıyor olabilir. Düzeltilebilir ancak harcayacağın mesaiye değmez çak formatı gitsin.

Dostum format USB' sinin bootable olduğundan emin misin? Rufus programı ve Windows imajı ile tekrardan oluşturmanı öneririm. Formattan önce imkanın varsa hard diskinin yedeğini al önemli dosyaların varsa kaybolmasın. Hard diskinin önyükleme bölümlerinde sorun oluşmasından kaynaklı Windows açılmıyor olabilir. Düzeltilebilir ancak harcayacağın mesaiye değmez çak formatı gitsin.
Evet eminim, sadece bir kere denediğimde Rufus ekranı geldi ve yazıyordu ki "Bu bilgisayar Legacy modunda ve bu USB sadece UEFI çalıştırabilir." gibisinden bir şey yazıyordu. Onu BIOS ayarlarından UEFI yaptım sonra bir daha o ekran gelmedi onun yerine anakart logosuyla bakıştık.

Evet eminim, sadece bir kere denediğimde Rufus ekranı geldi ve yazıyordu ki "bu bilgisayar legacy modunda ve bu USB sadece UEFI çalıştırabilir." gibisinden bir şey yazıyordu. Onu BIOS ayarlarından UEFI yaptım sonra bir daha o ekran gelmedi onun yerine anakart logosuyla bakıştık.

Evet eminim, sadece bir kere denediğimde Rufus ekranı geldi ve yazıyordu ki "bu bilgisayar legacy modunda ve bu USB sadece UEFI çalıştırabilir." gibisinden bir şey yazıyordu. Onu BIOS ayarlarından UEFI yaptım sonra bir daha o ekran gelmedi onun yerine anakart logosuyla bakıştık.

BIOS üzerinden UEFI yaptığın ayarı tekrar legacy konumuna getir ve tekrar Windows'u açmayı dene. Legacy Windows, anakart UEFI moddayken boot etmez. Aynı şey tam tersi durum için de geçerli. Ayrıca USB'de kesinlikle sorun olduğunu düşünüyorum. YouTube üzerinden rehberlere bakıp tekrar oluşturmalısın. Ve anakartının modelini öğrenip yazarsan BIOS ayarlarıyla alakalı yardımcı olabiliriz.

Tabii, ancak arkadaşım uyuduğundan dolayı yarına kaldı, kusura bakmayın.
Dediklerinizi yapacağım, anakart modelini bilmiyor ancak BIOS sürümü MSI Click BIOS 5.
SSD ölmüş arkadaşlar, yeni bir SSD aldık ve sorun çözüldü. Yardım etmeye çalışan herkese teşekkürlerimi iletir ve iyi günler dilerim.

Son düzenleme:
Çözüm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı