Çözüldü PC boştayken %40 GPU kullanımı oluyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

manirery

Hectopat
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Merhaba, PC boşta iken %40-45 civarlarında GPU kullanımı oluyor. Normalde rahat oynayabildiğim oyunlarda kasmalar başladı. Malwarebytes, Kaspersky ve Windows Defender üstünden taramalar yaptım, hiçbir virüs bulunamadı. Sebebi nedir?

Dosya Ekleri

• 1728946838758.png
    1728946838758.png
    26,2 KB · Görüntüleme: 150
Ağa dahili grafik varsa sistem oyunda değilken onu kullanıyor olabir. Düşük ihtimal

Merhaba, PC boşta iken %40-45 civarlarında GPU kullanımı oluyor. Normalde rahat oynayabildiğim oyunlarda kasmalar başladı. Malwarebytes, Kaspersky ve Windows Defender üstünden taramalar yaptım, hiçbir virüs bulunamadı. Sebebi nedir?

Ekran kartın neydi hocam?

Pardon şimdi gördüm. NVIDIA ekran kartının ayarlarında kullanım yüzdesi gözükmeli. Onu kontrol et. Bende de görev yöneticisinde %70 kullanım derken ekran kartımın ayarında %0 gözüküyordu. Maalesef Görev Yöneticisi yapabiliyor bunu arada. Ayrıca bunu neden düzeltmediklerini anlayamadım. Sinir bozucu bir hata.

CPU, Bellek gibi sekmelerin birine sağ tıkla açılan pencereden GPU işaretle gelecektir o zaman bakabilirsin ne kullanıyor.
Denedim oldu teşekkür ederim. Daha öncesinde denemiştim tam yazıların üstüne sağ tıklamak gerekiyormuş. Wallpaper Engine bi anda kendini aşıp, %2-3 kullanırken %40 kullanmaya başlamış. Sisteminizde Wallpaper Engine varsa sizde bi kontrol edin isterseniz. Teşekkürler.

Hangi uygulama kullanıyor GPU'yu?
Wallpaper Engine kendini aşmış hocam.

Denedim oldu teşekkür ederim. Daha öncesinde denemiştim tam yazıların üstüne sağ tıklamak gerekiyormuş. Wallpaper Engine bi anda kendini aşıp, %2-3 kullanırken %40 kullanmaya başlamış. Sisteminizde Wallpaper Engine varsa sizde bi kontrol edin isterseniz. Teşekkürler.

Wallpaper Engine kendini aşmış hocam.
Normal dostum. Wallpaper engine kullanır o kadar, indirdiğin video, animasyona göre de değişir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı