PC boştayken bile CPU çok ısınıyor

Honouriron

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, CPU'm BIOS ekranında bile 75-80 derece arası takılıyor. Arada bir cihaz kendiliğinden kapanıyordu nedenini bulmaya çalışıyordum sanırım 95 dereceyi geçtiğinden oluyor. Termal macun yeniledim fakat değişen bir şey olmadı, önerebileceğiniz bir şey var mıdır? Bu işlerden pek anlamam.
İşlemci: Ryzen 5 3600.
Soğutucu: AMD stok soğutucu (böyle geçiyor galiba).

İlk açtığın gün mü başladı ısınma açtığın gün veya ilk kaçıncı saatte başladı hemen mi 1-2 saat sonra falan ise virüs olabilir belki.

Açalı 1 hafta oldu galiba ama dikkat etmemiştim bu işe, 2 gün önce gün içinde 3 kere falan sistem kendini kapattı ben RAM ile ilgili olduğunu düşündüğümden bakmak için BIOS'a girince şans eseri fark ettim CPU'nun 85 dereceye kadar çıktığını yani uzun süredir de oluyor olabilir ama yeni etkilediğinden daha yeni fark ettim

Stok soğutucular zaten çok iyi olmaz, çoğu oyunda işlemci ısınır, hatta bilgisayar kapanır stok soğutucunun yetersizliğinden dolayı. Ama daha BIOS ekranında ısınan hiç duymamıştım.

Stok sogutucular dusundugunuz kadar kotu degil R5 5600 ile yuk altinda maksimum gordugum sicakliklar 75 civari bir anormallik var arkadasin sisteminde.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı