Çözüldü PC boştayken GPU %100 çalışıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Naki780

Attopat
Daha fazla  
Bilgisayarımın ekranı kapandıgında (ışık söndüğünde) ekran kartlarım ikisi de (Intel ve NVIDIA) %100 kullanılıyor, sonra ekran açıldığında tekrar düşüyor. Görev yöneticisinde grafikleri incelediğimde şunlarla karşılaştım. Peek yapan yer ekran ışığının kapandığı yer.

Dosya Ekleri

• resim_2023-09-03_133733453.png
    resim_2023-09-03_133733453.png
    9 KB · Görüntüleme: 280
  • ekran.PNG
    ekran.PNG
    5,3 KB · Görüntüleme: 277
  • Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    32,5 KB · Görüntüleme: 1.909
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Ekranınızı nereden kapatıyorsunuz direkt monitörü mü yoksa uyku modu falan mı?

Direkt monitörden kapanıyordu arkada oyun yüklenirken veya dosya kopyalarken uyku moduna almıyorum. Sadece ekran kapanıyordu.

Uzun süreli bir kullanım gözükmüyor. Uykuya geçerken muhtemelen işi olduğu için ekran kartını kullanıp sonra da o moda geçmiş gibi gözüküyor. Bana bir sorunmuş gibi gelmedi anlattığınıza bakılırsa. Ayrıca hemen ekranı açmayın bir süre kapalı kalsın o süre zarfında kullanılıyor mu daha sonra anlarsınız.

Bilemiyorum bazen bu peek devam ediyordu.

Görev Yöneticisi'nden NVIDIA ile ilgili tüm hizmetleri ve işlemleri kapatıp tekrar test eder misin?

Yaptım ama bir şey değiştirmedi

Ancak her iki ekran kartının da sürücülerini yeniden kurduğumda düzeldi gibi. Driver her şeye kadir. Peek atıyor ama devam etmiyor.
Uzun süreli bir kullanım gözükmüyor. Uykuya geçerken muhtemelen işi olduğu için ekran kartını kullanıp sonra da o moda geçmiş gibi gözüküyor. Bana bir sorunmuş gibi gelmedi anlattığınıza bakılırsa. Ayrıca hemen ekranı açmayın bir süre kapalı kalsın o süre zarfında kullanılıyor mu daha sonra anlarsınız.

Ekranınızı nereden kapatıyorsunuz direkt monitörü mü yoksa uyku modu falan mı?

Direkt monitörden kapanıyordu arkada oyun yüklenirken veya dosya kopyalarken uyku moduna almıyorum. Sadece ekran kapanıyordu.

Bilemiyorum bazen bu peek devam ediyordu.

Görev Yöneticisi'nden NVIDIA ile ilgili tüm hizmetleri ve işlemleri kapatıp tekrar test eder misin?

Yaptım ama bir şey değiştirmedi

Ancak her iki ekran kartının da sürücülerini yeniden kurduğumda düzeldi gibi. Driver her şeye kadir. Peek atıyor ama devam etmiyor.

Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı