Çözüldü PC çalışıyor ama ekranda no signal yazıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Dyroth

Picopat
PC daha yeni. 16 GB RAM, RX580 8 GB, AMD Ryzen 5 3500X anakart ve ASUS PC.

Ilk geldiğimde BIOS'dan RAM'in ayarı düşüktü onu ayarlanmıştım ve sonrasında kasa çalışıyordu ama ekran no signal diyordu. Sonrasında BIOS pilini falan döktüm RAM'ı söktüm biraz da uğraştım düzeldi ama şimdi düzelmiyor. İki defa oldu ikisinin sebebi de RAM ayarını Full yaptıktan sonra oldu. Yardım edin PC daha yeni 2 haftalık.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
1 Kere RAM'e pat diye OC yapılmaz yavaş yavaş yapacaksın BIOS pilini çıkar bekle.
1 Kere RAM'e pat diye OC yapılmaz yavaş yavaş yapacaksın BIOS pilini çıkar bekle.

Çözüm
BIOS pilini çıkarıp 15dk bekleyin, ayarlar sıfırlanır. Sonra takıp tekrar açın sorunun anakartın bios ayarlarından mı olup olmadıgını anlarsınız

Kullandığınız görüntü kablosunu değiştirip deneyin aynı sorun devam ederse televizyon veya başka bir görüntüleme aracı kullanın.

Merhabalar. Benzer bir sıkıntıyı XFX RX 590 ekran kartımda yaşamıştım. Fakat ben BIOS üzerinden bir ayar yapmadım. Bendeki sıkıntı ilk başta yüksek grafikli oyunlarda ekran bir anda siyah olup no signal diyordu, arka planda sesler filan geliyordu fakat kasa çalışmaya devam ediyordu. Sonra sistem boştayken bile bu sorunu yaşadım. Sizin sıkıntı tam olarak neydi? Ben bu dediğim sorunu ekran kartı için 20.2.2 sürümü kullanırken kartın Frekans Mhz değerini ve güç limitini düşürerek çözmüştüm. Şu an 20.4.2 sürüm kullanıyorum. Ek olarak undervolt işlemi uyguladım ve bu hatayı almadım. Fakat sizin sıkıntı BIOS üzerinden yaptığınız ayar gibi duruyor. Diğer arkadaşlarında dediği yöntemleri denediniz mi?

Driver sorunu olabilir, yazılımsal sorun olabilir, psu yeterince besleyemiyor olabilir. Genelde sisteme yeni ekran kartı upgrade yapıldıgında kaynaklanır. No signal demese bile bazen crash yersiniz ve ekran kartı düşük mhz de kendini çalıştırmaya zorlar

Evet bu tarz hataların birçok sebebi olabilir. Ben bu sorunu yaşadığımı ve nasıl düzelttiğimi anlatmak istedim sadece.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…