Çözüldü PC direkt BIOS'a giriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
Big Bang, Sombrero Gökadası, M104
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
4-4.5 yıllık bilgisayar açtığım zaman direkt BIOS'a giriyor. Windows Boot Manager BIOS'ta başta fakat gene de olmuyor. UEFI-Legacy ve UEFI ayarlarının ikisini de denedim ama sonuç yok. Bilgisayarı kullanırken bir anda inanılmaz kasmaya başladı ben de yeniden başlat dedim ve sonrasında böyle oldu.

Çözüm
Post sürecinde bip sesi var mı? BIOS ekranında Windows'un kurulu olduğu diski görebiliyor musun? Bana sanki BIOS, Windows yüklü olan sürücüyü görmüyor veya MBR Partition bozuk gibi geldi.

Eğer BIOS ekranında Windows yüklü olan sürücüyü görüyorsa;
Chkdsk ya da mbrfix gibi çözümler denenebilir.
Veya daha kolayı Windows kurulum USB oluşturup onunla boot et. Başlangıç onarma diyerek onarmayı deneyebilirsin.
Görüyor hocam Windows yüklü olan sürücüyü BIOS ekranında. Herhangi bir bip sesi de yok.

Arkadaşlar sorunum BIOS'taki CSM/UEFI ayarını CSM yapınca düzeldi, yardım eden herkese teşekkürler. Konu kapatılabilir.
Post sürecinde bip sesi var mı? BIOS ekranında Windows'un kurulu olduğu diski görebiliyor musun? Bana sanki BIOS, Windows yüklü olan sürücüyü görmüyor veya MBR Partition bozuk gibi geldi.

Eğer BIOS ekranında Windows yüklü olan sürücüyü görüyorsa;
Chkdsk ya da mbrfix gibi çözümler denenebilir.
Veya daha kolayı Windows kurulum USB oluşturup onunla boot et. Başlangıç onarma diyerek onarmayı deneyebilirsin.
Görüyor hocam Windows yüklü olan sürücüyü BIOS ekranında. Herhangi bir bip sesi de yok.

Arkadaşlar sorunum BIOS'taki CSM/UEFI ayarını CSM yapınca düzeldi, yardım eden herkese teşekkürler. Konu kapatılabilir.

Çözüm

Technopat Haberler

Geri
Yukarı