PC fan değişimiyle Vatan Bilgisayar hazır sistemde garanti bozulur mu?

LeFoudrae

Femtopat
Daha fazla  
Yakın zamanda Vatan'dan PC aldım. i5 12400F işlemcisi vardı sistemin ve üstüne stok fan vardı. Stok fan ile işlemci hem çok isiniyordu hem de çok sesli çalışıyordu. Ben de rahatsız olduğum için DeepCool'un kule tipi sogutucusunu aldım ve taktım. Takarken hiçbir sorun yaşamadım zarar verme vs hiçbir şey olmadı fakat stok fanı soktum ve PC'nin kapağını açmış oldum (masaüstü). Garanti kapsamından çıkar mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır çıkmaz. Her parçanın tek tek garantisi var.

Mesela diyelim ekran kartın arızalandı senden sadece kartı istiyorlar komple sistemi değil.

Çıkmaz, olası bir durumda eski haline getirirsen senin bu işlemi yaptığını anlayabileceklerini sanmıyorum zaten.

Neyi, nasıl kullandığınızın veya ne yaptığınızın bir önemi yok. Siz zarar vermemiş iseniz hiçbirşey garanti dışına çıkmaz. Fanı hatalı değiştirmiş iseniz veya fanı değiştirirken başka bir parçaya zarar vermiş iseniz sadece sizin zarar verdiğiniz parça garanti kapsamı dışına çıkar. Diğer parçalar bundan etkilenmez.
  • Sizin yaptığınız işlemden kaynaklanmayan arızalar garanti kapsamı dışına çıkarılamaz.
  • Satıcı bu konuda değişiklik yapamaz hatta müşteri kendisi istese dahi bu haktan feragat edemez.
  • Yasanın amir hükmü böyle. Buna aykırı sözleşme düzenlenemez, düzenlenirse de geçersiz olur.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…