PC fişini çekince SSD'yi görmüyor

tmk

Decapat
Katılım
11 Eylül 2018
Mesajlar
2
Daha fazla  
Meslek
Full-stack Developer
Merhaba, kullandığım sistem şu şekilde:
  • Ryzen 2200G
  • MSI B350 gaming pro
  • Kingston 8 GB DDR4 3200 MHz
  • Samsung Evo 960 250 GB SSD
  • 2 adet 2 TB HDD
  • Cougar 80 Plus 700w
  • Asus 1050 Ti Cerberus
Sistem yaklaşık 4 aylık, SSD görmemeye başladı birden, ilk başta SSD HDD çakışması sandım. 2 HDD söktüm SSD gene yok. Ekran kartını söktüm geldi geri düzendi sandım taktım geri parçaları kasayı yerine koymak için kapatıp fişi çektim bağladım geri SSD gene yok. Ekran kartını söktüm geri geldi SSD. PC kapatıp açtım SSD BIOS görüyor. Ekran kartı takıp kapatıp açtım sıkıntı yok SSD var.

En son fark ettim ki bilgisayarı fişi çekersem eğer (PC kapalı bu arada doğal olarak) SSD kayboluyor,
ekran kartını söküp PC bi çalıstırıp kapatıp ekran kartını geri takınca normal çalışıyor, fişi çekip elektriği kesince SSD kayboluyor. Ekran kartını sök tak yapınca geri geliyor, bunu bi kaç kez daha denedim ve anlamsızca ekran kartı ve SSD bir çakışma durumu var. Anakart bozuk olduğundan şüpheleniyorum, önerebileceğiniz bir çözüm var mı? Anakartı hemen garantiye göndermek istemiyorum kafadan 1 ay PC'siz kalıcam, 1 haftadır PC'yi uykuya atıp kullanıyorum gerçi kapatsam bile fişi çekip elektriği kesmediğim sürece sıkıntı olmuyor. Bir ekleme daha M.2 slotu ekran kartı altında acaba ekran kartının fanın vurdugu ısı dogrudan SSD'ye vuruyor SSD pişirmiş olma durumu yüzünden ilk başta SSD bozuk oldugu düşüncesi vardı, ekran kartını sökünce çalıstıgı için SSD sağlam oldugunu düşünüyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Benzer sorunu ben de yaşıyorum. Ekran kartı takılı değilken çalışan M.2 SATA SSD ekran kartını takınca BIOS dahil hiçbir yerde görünmüyor...ekran kartını takınca sistem üç kez kendini resetledi, açıldıktan sonra M.2 SSD kayboldu. BIOS güncel durumda...çözümü bilen yardımcı olursa sevinirim.
 
Ekran kartını hangi yuvaya takıyorsun? Anakrtının kullanma kılavuzunu açıp çakışma tablosuna baktın mı?

Daha önceden ekran kartı ve M.2 SSD sorunsuz çalışıyordu. Ekran kartını söküp aynı PCI-e yuvasına taktım. Daha sonra SSD görünmez oldu. Sistemsel olarak yaptığım herhangi bir değişiklik yok yani...
 
Daha önceden ekran kartı ve M.2 SSD sorunsuz çalışıyordu. Ekran kartını söküp aynı PCI-e yuvasına taktım. Daha sonra SSD görünmez oldu. Sistemsel olarak yaptığım herhangi bir değişiklik yok yani...
Kartı alt yuvaya takıp denedin mi?
 

Geri
Yukarı