PC format sırasında kapandı ve tepki vermiyor

Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ekran kartı: Gigabyte Aorus Rx570 4gb | İşlemci: Ryzen 5 3600 | Ram: Corsair Vengeance 8x2 3200MHz | Anakart: Gigabyte A320M-S2H
Sabah eski laptopumda güncelleme olduğunu gördüm güncelle dedim ve reboot ettiğinde siyah ekranda kaldı 2 3 kere denedim fakat açılmadı. Windows zaten eski idi deyip format atmak istedim %60 civarında PC elektrik gitmiş gibi kapandı ve şu an hiçbir tepki vermiyor, şarja takıyorum ışıkları dahi yanmıyor. Artık ömrünü doldurmuş demek midir bu, nasıl çözebilirim?

Not: Bilgisayarda ısınma sorunu yoktu.

Büyük ihtimal hard disk arızası hocam.
Hocam şu an mesajı yazarken şarj ışığı yanmaya başladı 😅
Hocam bu PC yaklaşık 3 hard disk değiştirdi ne kötü günler gördü fakat cidden ölmüyor yine çalışmaya devam ediyor planlı eskitme kurbanı olmayan bir laptop.

Son düzenleme:
Büyük ihtimal hard disk arızası hocam.
Hocam şu an mesajı yazarken şarj ışığı yanmaya başladı 😅
Hocam bu PC yaklaşık 3 hard disk değiştirdi ne kötü günler gördü fakat cidden ölmüyor yine çalışmaya devam ediyor planlı eskitme kurbanı olmayan bir laptop.

Sizden ricam yeni HDD alacaksanız modlanmış 10 veya orginal 10 yüklemeyin ve 4 GB RAM ile Windows 10 sizi zorlar. Hem laptop olduğu için Windows 8.1 Home veya Home Single Language sizi bir nebze olsun götürür (kendimde kullanıyorum) ha SSD alırsınız o zaman Windows 10 yükleyin.

Sizden ricam yeni HDD alacaksanız modlanmış 10 veya orginal 10 yüklemeyin ve 4 GB RAM ile Windows 10 sizi zorlar. Hem laptop olduğu için Windows 8.1 Home veya Home Single Language sizi bir nebze olsun götürür (kendimde kullanıyorum) ha SSD alırsınız o zaman Windows 10 yükleyin.

Hocam şu an format işlemi tamamlandı, PC açıldı. HDD'de sıkıntı yok. Tekrar sorun oluşursa Windows sürümünü düşürürüm, yükseltmeye değecek bir bilgisayar değil zaten. Zamanınızı ayırdığınız için teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı