PC formatlarken HDD nasıl gizlenebilir?

Makaleler
3
PC'de SSD ve HDD var. SSD Windows ve programlar için iken HDD depolamada kullanıyorum. SSD'yi formatlarken doğal olarak HDD çıkıyor karşımıza, bunu formatlama sırasında gözükmemesini nasıl sağlayabiliriz? (gücünü kesin o durumlarda demeyin. Amaç zaten dalgınlıkla HDD'yi formatlamamak, güc kesecek adam zaten HDD formatlamaz. :)) )

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam dalgınlıkla SSD yerine neden HDD formatlayasınız? Zaten orada seçeneklerde hangisini temizleyip hangisine Windows kurulması gerektğini seçiyorsunuz. HDD format sırasında hiçbir şekilde orada gizlenemez ancak bağlantısını kesmeniz lazım yoksa o ekranda PC'ye takılı tüm depolama birimleri gözükür

Hocam yanlışlıkla HDD'yi formatlamak istemiyorsan disklerin boyutlarında ayırt edebilirsin. Boyutları da aynı ise bu sefer boş alan boyutuna bak. Depolama olan HDD'nin alanının daha fazla dolu olacağını farz edersek en fazla boş alanı olan Diski formatlarsın.

Hocam dalgınlıkla SSD yerine neden HDD formatlayasınız? Zaten orada seçeneklerde hangisini temizleyip hangisine Windows kurulması gerektğini seçiyorsunuz. HDD format sırasında hiçbir şekilde orada gizlenemez ancak bağlantısını kesmeniz lazım yoksa o ekranda PC'ye takılı tüm depolama birimleri gözükür
Hiç öyle bakmayın hocam, insanlar dalgınla gidip duvara bile toslayabiliyorlar.😀 Kaldı ki format sırasında ufak bir yanlış seçimle tüm arşivin uçması zor değil hani. Çok şükür bu zamana kadar böyle bir şey gelmedi başıma ama başına gelenler var, ondan bu riske odaklandım. Elimde 2-3 tane HDD var küçük boyutlu, bir tane 8TBlık bir şey alıp hepsini birleştirmek istiyorum da, bu riski nasıl egale edebiliriz onu araştırıyorum. Windowsta iken gizleyebiliyoruzda o formatlama kısmına geçerken bunu yapabiliyor muyuz bulamadım. Hani Biostan gücü kestirme, açtırma falan. Yoksa kasayı sök, gücü kes falan uzun hikaye olur tabi.
Hocam yanlışlıkla HDD'yi formatlamak istemiyorsan disklerin boyutlarında ayırt edebilirsin. Boyutları da aynı ise bu sefer boş alan boyutuna bak. Depolama olan HDD'nin alanının daha fazla dolu olacağını farz edersek en fazla boş alanı olan Diski formatlarsın.
Hocam zaten az dikkat ettiğinde sorun yok hani dalgınla olmasının önüne geçmek adına dedim. Şuanda bende 2 tane SSD, 1 tane HDD var. 1 tane daha 8TBlık bir HDD takmak istiyorum. Format sırasında bunlar manavdaki sebze, meyve gibi duruyorlar hani.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı