Çözüldü PC Game Pass sistemi nasıl çalışıyor?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

675849

Centipat
Herkese merhabalar. İyi akşamlar diliyorum öncelikle. Aklıma çok takılan birkaç detay var ve bunlar hakkında danışmak istiyorum sizlere. Şimdi, benim Game Pass Ultimate aboneliğim mevcut. Bildiğiniz üzere 440 küsür oyunun temel versiyonunu ücretsiz bir şekilde sunuyor bu sistem. Aynı zamanda birçok eklenti de bulunuyor ancak bunlar ücreti mukabilinde satın alınarak elde ediliyor.

ilk sorum şu: Steam'deki gibi, eklentilerin çalışması için ana oyunu satın almak bir mecburiyet mi? Yoksa ana oyunu satın almaya gerek yok, zaten Game Pass ile ücretsiz bir şekilde oynuyorum. Eklentiyi ayrı olarak satın almış olsam bile oyunumda aktif mi olacak?

ikinci sorum: Diyelim ki bir sürü eklenti satın aldım fakat oyun Game Pass'ten çıkarıldı. Bu durumda ne olacak? Bu sefer oyunu da mı satın almam gerekecek? (İlk sorudaki ikinci durumun cevabı evet olursa diye sordum.)

üçüncü sorum: Xbox Game Studios tarafından geliştirilen ve Microsoft çatısı altında yayınlanan oyunların temel versiyonlarında bile, neden aboneliğim olmasına rağmen yine de satın alma seçeneği çıkıyor? Xbox oyunlarının herhangi bir zamanda Pass sisteminden çıkarılması mümkün mü? (gibi bir soru getirdi aklıma. Çok saçma geliyor ama endişemden yine de sormak istedim.)

Bunların hepsini detaylı bir şekilde açıklarsanız çok müteşekkir kalırım. Sağlacakla kalınız efenim.

Çözüm
1 - Oyunu almana gerek yok. Zaten PC Game Pass içinde mevcut olan bütün oyunları sadece indirerek oynayabilirsin. Eklenti içn oyunu ayrı olarak alman gerek.

3 - Çünkü game pass sahibiyken game pass içindeki oyunlar, normal fiyatına göre daha uygun bir şekilde alınabiliyor. Örneği bir ara 300 TL fiyatına sarılan RDR 2 game Pass'e gelmişti. Game pass sahipleri o oyunu 200 TL'ye alabiliyordu. Oyunun game pass'ten çıkacağı tarih kesinleşince (2-3 hafta öncesinden game pass'e gelecek ve çıkacak oyunlar belli olur) oyuncular da kalıcı olarak oynamak için 200 TL gibi uygun bir fiyata satın alıyordu.
1 - Oyunu almana gerek yok. Zaten PC Game Pass içinde mevcut olan bütün oyunları sadece indirerek oynayabilirsin. Eklenti içn oyunu ayrı olarak alman gerek.

3 - Çünkü game pass sahibiyken game pass içindeki oyunlar, normal fiyatına göre daha uygun bir şekilde alınabiliyor. Örneği bir ara 300 TL fiyatına sarılan RDR 2 game Pass'e gelmişti. Game pass sahipleri o oyunu 200 TL'ye alabiliyordu. Oyunun game pass'ten çıkacağı tarih kesinleşince (2-3 hafta öncesinden game pass'e gelecek ve çıkacak oyunlar belli olur) oyuncular da kalıcı olarak oynamak için 200 TL gibi uygun bir fiyata satın alıyordu.

Çözüm
1- GamePass size temel oyunu veriyor. Eklenti için oyunu satın almalısınız. Fakat bazı oyunlarda eklentiler de abonelik içinde olabiliyor. Örnek olarak Minecraft Dungeons DLC'leri için Live Gold veya Ultimate aboneliğine sahip olmalısınız.

Küçük bir yan açıklama: DLC ve eklentileri sonradan katalogdan çıkarılan bir oyun için satın alırsanız DLC ve eklentileriniz kaldırılmaz. Ancak DLC ve eklentileri oynamaya devam etmek için Windows için Xbox uygulaması veya Microsoft Store’dan oyunun bir dijital kopyasını satın almanız, bir diskten oynamanız veya başka bir şekilde oyuna sahip olmanız gerekir.

3- Xbox'ın, GamePass'ten kendi geliştirdiği oyunları çıkardığını görmedim. Gelecekte çıkarır mı bilemiyorum. Bir de satın alma seçeneğinin çıkma sebebi şudur, belki GamePass aboneliğini iptal edeceksiniz ama oyunu sevdiniz, size indirimli bir şekilde almanız için sunuyor oyunu. İsterseniz oyunu alırsınız, istemezseniz almazsınız ama bazenleri daha uyguna olabiliyor bu oyunların fiyatı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı