PC Geç Açılıyor ve Anlık Kasmalar Oluyor

Makaleler
2
Yer
İstanbul/Gaziosmanpaşa
Merhaba, bilgisayarın anakartını değiştirip format attım (2 GB RAM olduğu için Windows 7 32 bit yükledim) ve tüm sürücüleri kurdum. 2-3 gün normal idi, hiçbir kasma yoktu ve PC gayet stabil çalışıyordu. Fakat dün sabah PC'yi açarken aşırı yavaşlık fark ettim. POST ekranında yaklaşık 5 saniye bekliyordu ve sistemde 2 uygulamayı açınca PC anlık donmalar yapıyordu. Bende HD Tune indirip Bad Sector var mı diye baktım. Hiç Bad Sector çıkmadı. Sistemde virüs yok, sıcaklıklar gayet normal (işlemci oyun içi 50, 60 derece, ekran kartı 55-65 derece) fakat sorunı bulamadım. RAM azdır diye RAM kullanımına baktım o da gayet normal. Sorunun ne olduğunu hala bulamadım. Çözüm önerileriniz varsa yazabilirsiniz.

Takılma yaşadığın anda görev yöneticisinden kaynak tüketimlerine bakar mısın? Performans ve işlemler sekmesinden ekran görüntüleri atabilirsen güzel olur.

Takılma yaşadığın anda görev yöneticisinden kaynak tüketimlerine bakar mısın? Performans ve işlemler sekmesinden ekran görüntüleri atabilirsen güzel olur.

işlemler.PNG
Şu anda 1 oyun ve Opera açık.
performans.PNG

Bu kadar minimal düzeyde RAM bellek kapasitesi ile takılma olmaması zaten imkansız :) Arka planda senin görmediğin bir anda; bazı servisler çalışıp bellek tüketimini tavan seviyeye çıkartıyor olmalı.
Basit bir tarayıcı sayfasında bile tıkanıp kalırsın bu şekilde.

Çözüm istiyorsan bellek kapasiteni yükselteceksin, hiç boşuna başka çareler arama :)

Çözüm istiyorsan bellek kapasiteni yükselteceksin, hiç boşuna başka çareler arama :)
Daha önce olmaması benim kafama takıldı. Yoksa biliyorum çok tıkanacağını. Birde, birden PC'nin yavaş açılmaya başlamasını nasıl çözerim?
HDD eski ise böyle sorunlar olabilir. SSD takmayı deneyin.
HDD Saniyede 80 MB yazma ve okuma hızına sahip. Ondan değil.

Son düzenleme:
Windows Update çalışıyordur tahminen arkada, takılmaların ana sebebi CPU - depolama aygıtları kaynak tüketiminin sınıra dayanmasıdır. Kullanılabilir durumda 1GB RAM belleğin var, takılma yaşarsın zaten her halükarda.

Geç açılmasını istemiyorsan Windows 7'yi bırakmalısın - BIOS menüsünden, varsa hızlı Boot ve aynı işlevi gören özellikleri açabilirsin. Ama ne yaparsan yap yine geç açılır bu sistem. Üzgünüm.

Geç açılmasını istemiyorsan Windows 7'yi bırakmalısın - BIOS menüsünden, varsa hızlı Boot ve aynı işlevi gören özellikleri açabilirsin. Ama ne yaparsan yap yine geç açılır bu sistem. Üzgünüm.
Windows 8 mi kurayım bilgisayara? Ekran kartımın Windows 10 için sürücüsü yok. Ve biliyorum geç açılacağını, malum Dolar aldı başını gidiyor :(
Windows Update çalışıyordur tahminen arkada, takılmaların ana sebebi CPU - depolama aygıtları kaynak tüketiminin sınıra dayanmasıdır. Kullanılabilir durumda 1GB RAM belleğin var, takılma yaşarsın zaten her halükarda.
Arka planda RAM kullanan tek svchost.exe'ler var, fakat hizmetlerden baktığımda hangi hizmet bilgisayarı böylesine tüketiyor hala anlamadım. Bilgisayara format atıldığı gün boşta 400 MB civarı çok düşük miktarda RAM kullanıyordu. Şimdi ise 700-800 MB civarlarında.

Seni çok iyi anlıyorum ancak hayatın acı gerçekleri :( Az çok neyin ne olduğundan haberdar olduğunun da farkındayım. Ancak fiziksel unsurlar değişmeden çözüme ulaşamazsın şu pozisyonda.
HDD'nin sağlık - okuma yazma değerleri de düşük olabilir. 320'lik diskler yavaş yavaş ömrünün sonuna geliyor; onlardan da pek fazla performans beklememek lazım. Açılışı yavaşlatan ana etkenlerden birisi de bu ne yazık ki.

Üzgünüm ancak yavaştan yeni bir sisteme geçmek gerekiyor.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı