PC görüntüsü kararıyor

Alii123

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, bilgisayarımda biraz vakit geçirdikten sonra ekranda bir kararma oluyor. Bu kararma monitorün kapalı olduğu gibi bir kararma değil hafif saydam bir kararma. Arka plandaki sesler veya benim sesim karşı tarafa geliyor/gidiyor. yeniden başlattığım zamanda ise düzeliyor bir süre sonra tekrar oluyor. Sebebi nedir acaba? Ne yapmam gerekiyor? Kafayı yedirecek bana en sonunda.

Monitorden alakalı derseniz, çift monitor kullanıyorum ikisi birden gidiyor.

Ekstra olarakta güvenli moddan tüm driver sürücülerini sildim, tekrar yükledim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorunun kaynağı büyük ihtimalle sıcaklık veya kararsızlık. Ekran kartınız belirli bir sıcaklığı aştığında kendini korumak için performansını düşürür veya bu tür kararsızlıklar yaşatabilir. HWiNFO64 veya MSI Afterburner gibi ücretsiz bir donanım izleme programı kurarak GPU Temperature (GPU Sıcaklığı) ve GPU Hot Spot (GPU En Sıcak Nokta) değerlerini gözlemleyin. GPU sıcaklığı 85°C'yi Hot Spot sıcaklığı ise 95-100°C'yi aşıyorsa problem büyük ihtimalle aşırı ısınmadır.

Ayrıca ekran kartı anlık olarak yüksek güç çektiğinde zayıf veya yetersiz bir güç kaynağı (PSU) stabil voltaj sağlayamaz ve bu da kartın çökmesine neden olabiliyor.

Ayrıca, son zamanlarda yüklediğiniz bir yazılım yada sürücü var mı? Sebebi bu da olabilir...

Sorunun kaynağı büyük ihtimalle sıcaklık veya kararsızlık. Ekran kartınız belirli bir sıcaklığı aştığında kendini korumak için performansını düşürür veya bu tür kararsızlıklar yaşatabilir. HWiNFO64 veya MSI Afterburner gibi ücretsiz bir donanım izleme programı kurarak GPU Temperature (GPU Sıcaklığı) ve GPU Hot Spot (GPU En Sıcak Nokta) değerlerini gözlemleyin. GPU sıcaklığı 85°C'yi Hot Spot sıcaklığı ise 95-100°C'yi aşıyorsa problem büyük ihtimalle aşırı ısınmadır.

Ayrıca ekran kartı anlık olarak yüksek güç çektiğinde zayıf veya yetersiz bir güç kaynağı (PSU) stabil voltaj sağlayamaz ve bu da kartın çökmesine neden olabiliyor.

Ayrıca, son zamanlarda yüklediğiniz bir yazılım yada sürücü var mı? Sebebi bu da olabilir...
Son bir güncellemeden sonra böyle olmaya başladı. Kasanın içi ferah ve genellikle oyun içerisinde 70 derecede falan takılıyor. İşlemci oyunlarında vs. de böyle. Güç kaynağında sorun olduğunu düşünmüyorum. Büyük ihtimalle yazılımda bir sorun var. En son çare format atarak bakacağım.

PSU: Corsair 750W RMe Serisi RM750e 80+ Gold Tam Modüler ATX 3.0 GEN5 Güç Kaynağı kullanıyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı