Çözüldü PC güç tuşuna basınca hiç tepki vermiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ProxesTR

Decapat
Daha fazla  
Bilgisayarın güç tuşuna basıp açmaya çalıştığımda hiçbir şey tepki vermiyor. Kardeşim oyun oynuyordu. Babam, monitörün veya diğer kablonun fişini çekmiş PC açıkken. Sorunun güç kaynağında olduğunu düşünüyorum. Hiç elektrik gelmiyor kasaya. Basıyorum, güç kaynağının fanı da dönmüyor. Markası Cougar 700W 80+ Bronz PSU.

Çözüm

Tüm parçaları çıkartıp bekleyebilirsin direkt. Bizde de olmuştu kasayı topladığımız servise gittik 6 saatin sonunda o yöntemi denediler ve çalıştı, anakart kendini korumaya almıştır.
Hayırlı forumlar hocam aynı sorun bende de var fakat benim cihaz laptop normal olarak kapattım fakat 2 saat sonra açmaya çalıştım elektrik var güç geliyor ekran mouse ve klavye ışıkları yanmıyordu.

Son düzenleme:
Bende bir kere uyku modunda iken şarteli kapatmıştım. Sonra kısa devre mi ne yapmış bilgisayar güç kaynağı gitmişti. Garantiye yolladım yenisini gönderdiler. Güç kaynağından olabilir.
Sansiniz varmis, normal de elektrik akimindan dolayi kaynaklanan sorunlari kesinlikle karsilamiyorlar.

Sorun anakartta. Güç kaynağını bilgisayar olmadan çalıştırdım hâlâ canavar gibi. Çalıştı vallahi helal olsun güç kaynağına.

Sorun anakartta. Güç kaynağını bilgisayar olmadan çalıştırdım hâlâ canavar gibi. Çalıştı vallahi helal olsun güç kaynağına.

Anakart ya kısa devre oldu ya da parçası zarar gördü. Ben parçaların hepsini söküp tekrar taktım açılmadı tepki yoktu yine.

Evet güç kaynağı sağlam çıktı dediğiniz gibi.

Ve sorunu çözdüm:
Tüm parçalar sağlammış. Anakart kendini korumaya almış. Tüm parçaları anakarttan ayırdım 30 dakika sonra geri taktım ve sıkıntısız açıldı. Artık bir sorun kalmadı. Yardımcı olan herkese teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…