Çözüldü PC güç tuşuna basınca hiç tepki vermiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ProxesTR

Decapat
Daha fazla  
Bilgisayarın güç tuşuna basıp açmaya çalıştığımda hiçbir şey tepki vermiyor. Kardeşim oyun oynuyordu. Babam, monitörün veya diğer kablonun fişini çekmiş PC açıkken. Sorunun güç kaynağında olduğunu düşünüyorum. Hiç elektrik gelmiyor kasaya. Basıyorum, güç kaynağının fanı da dönmüyor. Markası Cougar 700W 80+ Bronz PSU.

Çözüm
Bilgisayarın güç tuşuna basıp açmaya çalıştığımda hiçbir şey tepki vermiyor. Kardeşim oyun oynuyordu. Babam, monitörün veya diğer kablonun fişini çekmiş PC açıkken. Sorunun güç kaynağında olduğunu düşünüyorum. Hiç elektrik gelmiyor kasaya. Basıyorum, güç kaynağının fanı da dönmüyor. Markası Cougar 700W 80+ bronz PSU.

Tüm parçaları çıkartıp bekleyebilirsin direkt. Bizde de olmuştu kasayı topladığımız servise gittik 6 saatin sonunda o yöntemi denediler ve çalıştı, anakart kendini korumaya almıştır.
Bilgisayarın güç tuşuna basıp açmaya çalıştığımda hiçbir şey tepki vermiyor. Kardeşim oyun oynuyordu. Babam, monitörün veya diğer kablonun fişini çekmiş PC açıkken. Sorunun güç kaynağında olduğunu düşünüyorum. Hiç elektrik gelmiyor kasaya. Basıyorum, güç kaynağının fanı da dönmüyor. Markası Cougar 700W 80+ bronz PSU.

Ani güç kesilmesi çok tehlikelidir. Anakart yanmış olabilir. @GFYT

PSU'nun tam modeli varsa atar mısınız?

Bende bir kere uyku modunda iken şarteli kapatmıştım. Sonra kısa devre mi ne yapmış bilgisayar güç kaynağı gitmişti. Garantiye yolladım yenisini gönderdiler. Güç kaynağından olabilir.

Tüm parçaları çıkartıp bekleyebilirsin direkt. Bizde de olmuştu kasayı topladığımız servise gittik 6 saatin sonunda o yöntemi denediler ve çalıştı, anakart kendini korumaya almıştır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bende bir kere uyku modunda iken şarteli kapatmıştım. Sonra kısa devre mi ne yapmış bilgisayar güç kaynağı gitmişti. Garantiye yolladım yenisini gönderdiler. Güç kaynağından olabilir.

Muhtemelen bende de aynısı oldu kısa devre yapmıştır. Güç kaynağı arızası kısaca. Anakartta da olabilir. Biraz bu konuları çok iyi bilen varsa yazabilir mi?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı