PC HOCASI-GG9 vs EG-4070

emrekose

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 3 3100
Zotac 1060 6 gb
480gb ssd
1tb hdd
8x2 16gb ram

Bu iki sistem arasında kaldım. Yardımcı olur musunuz veya daha iyi bir seçenek çıkar mı karşımıza?

4070'li sistemin fiyatı uygun, alınabilir. Bu fiyat aralığında satılan 4070'li sistemlerde işlemci soğutucusu bile vermiyorlar. 5k farka değer.

4070'li sistemin fiyatı uygun, alınabilir. Bu fiyat aralığında satılan 4070'li sistemlerde işlemci soğutucusu bile vermiyorlar. 5K farka değer.

Teşekkür ederim ekstra bir özelleştirme öneriniz var mıdır bütçem kısıtlı maalesef fazla olmazsa sevinirim hocam.

Teşekkür ederim ekstra bir özelleştirme öneriniz var mıdır bütçem kısıtlı maalesef fazla olmazsa sevinirim hocam.
Öncelikle 1TB olan SSD'yi alırdım yer konusunda kafanın rahat olması önemli, sizin de depolama biriminiz varsa o ayrı gerçi fakat 1 defa alıyorsunuz sonuçta 900 tl daha verip 1TB'lık ssd'yi alın geçin.

Yerinizde olsam kasayı BitFenix modeliyle değiştirirdim daha iyi bir marka çünkü psu işi şakaya gelmez. Kasa yine okey fakat psu olarak güven verici değil. FSP bilerek tavsiye etmiyorum kasada çünkü psu'ları her ne kadar iyi olsa da ben FSP kasa kullanıyorum ve kronik bir sıkıntısı var. PC'yi herhangi normal bir zamanda açtığımda mesela arka egzoz fanı deli gibi ses çıkartıp yavaş dönüyor ve 2 - 3 defa aç kapa yapmam gerekiyor düzelmesi için. Ayrıca tekrar şuan araştırdım ve Enermax PSU'ların genelinde bir ses sıkıntısı var, fazla ses çıkartıyor ve bu yüzden baya iade olmuş.

Öncelikle 1TB olan SSD'yi alırdım yer konusunda kafanın rahat olması önemli, sizin de depolama biriminiz varsa o ayrı gerçi fakat 1 defa alıyorsunuz sonuçta 900 TL daha verip 1TB'lık SSD'yi alın geçin.

Yerinizde olsam kasayı BitFenix modeliyle değiştirirdim daha iyi bir marka çünkü PSU işi şakaya gelmez. Kasa yine okey fakat PSU olarak güven verici değil. FSP bilerek tavsiye etmiyorum kasada çünkü PSU'ları her ne kadar iyi olsa da ben FSP kasa kullanıyorum ve kronik bir sıkıntısı var. PC'yi herhangi normal bir zamanda açtığımda mesela arka egzoz fanı deli gibi ses çıkartıp yavaş dönüyor ve 2 - 3 defa aç kapa yapmam gerekiyor düzelmesi için. Ayrıca tekrar şu an araştırdım ve enermax PSU'ların genelinde bir ses sıkıntısı var, fazla ses çıkartıyor ve bu yüzden bayağı iade olmuş.

Sistem'de dikkat etmediniz sanırım hocam SSD 1TB zaten ekstra bende de 1.5TB depolama mevcut yeterli olur fazlasıyla diye düşünüyorum.
O konuya değinmeniz gerçekten çok iyi oldu bundan 2 3 sene önce biraz ucuza kaçıp ortalama altı bir kasa almıştım gerçekten rahatsız edici bir sesi var tekrar toplarken iyice araştırıp sessiz bir şey almayı düşünüyordum bu konuda bilgilendirmeniz ve yönlendirmeniz çok iyi oldu teşekkür ederim başka bir şeye gerek yok sanırım. Bu fiyatlarda hiç böyle bir PC bulamadım maalesef bir de şu an alamam ama 2K monitör önerebilir misiniz hocam.

Öncelikle 1TB olan SSD'yi alırdım yer konusunda kafanın rahat olması önemli, sizin de depolama biriminiz varsa o ayrı gerçi fakat 1 defa alıyorsunuz sonuçta 900 tl daha verip 1TB'lık ssd'yi alın geçin.

Yerinizde olsam kasayı BitFenix modeliyle değiştirirdim daha iyi bir marka çünkü psu işi şakaya gelmez. Kasa yine okey fakat psu olarak güven verici değil. FSP bilerek tavsiye etmiyorum kasada çünkü psu'ları her ne kadar iyi olsa da ben FSP kasa kullanıyorum ve kronik bir sıkıntısı var. PC'yi herhangi normal bir zamanda açtığımda mesela arka egzoz fanı deli gibi ses çıkartıp yavaş dönüyor ve 2 - 3 defa aç kapa yapmam gerekiyor düzelmesi için. Ayrıca tekrar şuan araştırdım ve Enermax PSU'ların genelinde bir ses sıkıntısı var, fazla ses çıkartıyor ve bu yüzden baya iade olmuş.
Hocam FSP marka PSU dan tam olarak ne gibi bir şikayetiniz var?

Bu iki sistem arasında kaldım. Yardımcı olur musunuz veya daha iyi bir seçenek çıkar mı karşımıza?
Dün bu fiyatlarda araştırma yapmıştım. 4070'li olan modelden daha iyisi yok gibi. RAM'i 1300 TL fark ile 32 GB yapmayı unutma. Bütçen varsa biraz daha güzel görüntü ve soğutma performansı istiyorum dersen de 1400 TL farkla Frozen Notte sıvı soğutmaya yükseltebilirsin.

Hocam FSP marka PSU dan tam olarak ne gibi bir şikayetiniz var?
PSU'dan şikayetim yok hocam kasa hakkında şikayetim var dikkatli okuyun.
Sistem'de dikkat etmediniz sanırım hocam SSD 1TB zaten ekstra bende de 1.5TB depolama mevcut yeterli olur fazlasıyla diye düşünüyorum.
O konuya değinmeniz gerçekten çok iyi oldu bundan 2 3 sene önce biraz ucuza kaçıp ortalama altı bir kasa almıştım gerçekten rahatsız edici bir sesi var tekrar toplarken iyice araştırıp sessiz bir şey almayı düşünüyordum bu konuda bilgilendirmeniz ve yönlendirmeniz çok iyi oldu teşekkür ederim başka bir şeye gerek yok sanırım. Bu fiyatlarda hiç böyle bir PC bulamadım maalesef bir de şu an alamam ama 2K monitör önerebilir misiniz hocam.
Evet gözümden kaçmış o zaman boş verin kasayı yükseltin.

Bu monitörü şuan size tavsiye edebilirim. daha geçen hafta 9200'e bir dostuma aldırdım ve aşırı memnun şuan ise sepet fiyatı 9000₺.

1300 farkla 2x16 GB 6000 CL38 belleği düşünebilirsiniz. Artık bütün DDR5 kitleri 2x16 veya 2x24 şeklinde yapıyorlar 4-5 yıla sistem geliştireyim deseniz 2x8 belleği satacak kimse bulamazsınız.

SSD'yi 1 TB yapın derdim ama o sorun değil sanırım ikinci bir m2 yuvası var, sonradan 1 TB daha eklersiniz.

Son olarak kasa+psu kombosu olarak bu enermax modelin güç kaynağı çok alt sınıf diye biliyorum, Maxpro I ve II ''E tier'' olarak geçiyor, yani kötününde kötüsü.

Bu Maxpro III ama bir şeyin değiştiğini zannetmiyorum, Enermax zaten bomba ürünleriyle bilinen bir firma Threadripper sıvı soğutmaları patlıyordu birkaç yıl önce şimdide C4 PSU işine girmişler şaşırmadım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı