PC için Mac OS X Çıksın! İmzalayın!

Fazla ümit bağlamamalıyız bence. Az kişiyiz 500 kişilik bi kampayayı takmaz adamlar 30 milyon falan lazım bence.

27 imza daha gelirse apple sesimizi duyuyomuş.

Son düzenleyen: Moderatör:
2016 2. yarısında çıkmasını umuyoruz... NEDEN Mİ Diyecekseniz çünkü MACOSX'İn Piyasası daralıyor bundan Dolayı insanlar tabletlere yönelmekte bundan dolayı da bazı arkadaşlar bunu komik görebilir.

ANDROİD VE WİNDOWS'UN yükselişi MACos'u durduracak ve Tabiki APPLE 'DE Elindeki son kozu bunu ücretsiz hale getirmek olacaktır...Düşünsenize arkadaşlar Program Yazmak için çoğu kişi (ios) ve (MAC) için MACBook Prolara marhum kalmakta... Umarım Faydalı olmuşumdur.

BİR ANALİST OLARAK DÜŞÜNDÜM

Apple kendi ayağına sıkmaz sanmıyorum. MacBook'u sattıran Macintosh işletim sistemi. Eğer Pc'ye verirlerse hiçbir anlamı kalmayacak. MacBook satışlarında düşüş olur.

Apple'ın en büyük silahı, yazılımını ve donanımını kendisinin belirlediği sistemlerdir. Farkındaysanız özellikle mobil platformda apple rakiplerinin donanımının yarısı gücünde donanım ile çalışan cihazlar üretmesine rağmen performans olarak tüm rakiplerinden üstün. Bana benchmark ile gelmeyin. Eline iCihaz(iPhone,iPad,iPod) alıp kullanan herkes bunu bilir.

Bunun başlıca sebebi ise sadece tek bir tane donanım konfigürasyonu olduğu için geliştiricilerin zahmet çekmeden stabil uygulamalar geliştirmesi. Bu durum aynen bilgisayarlarda da yani os x kullanan apple bilgisayarlarında da geçerli. Şahsen aynı anda 2 farklı grafik yazılımında render çekildiğini fakat ikisinin de aynı anda üst düzey performanslarını (sadece tek başına render olurken yaptığı performans) kaybetmediğini gördüm. Bunun sebebi yazılımın bizzat o donanım konfigürasyonu için geliştirilmiş olmasıdır. Yani windows ya da android'deki gibi işlemcinin gücünün bir kısmı toz olup gitmiyor. Özellikle android'de bu oran malesef çok yüksek.

Neyse, konumuz bilgisayarlar üzerine. Apple bilgisayarlara os x çıkarırsa windows'a kolay kolay rakip olamaz. Çünkü elindeki en büyük silah olan yazılım-donanım stabilitesini kaybedecek. Bunu nasıl önleyebileceği ise çok açık. Piyasadaki binlerce hatta onbinlere varan donanım konfigürasyonlarına ayrı ayrı os x yazacak ki performas korunsun. Apple servet olarak dünyadaki en büyük şirket olsa bile bu tür bir yatırımın altına giremez.

Şahsen microsoft Windows 8 ile hem geleceğin dokunmatik pazarına hem de apple'ın kullanıcı dostu arayüzüne yaklaştı. Özellikle tekli işlemlerde windows'u os x'den daha iyi buluyorum. Tabi günümüz bilgisayarları daha çok çoklu işlem (multi-tasking) odaklı olduğu için apple performansı ve stabiliteyi bir arada sunarak benim gözümde hala önde. Üstelik arayüzü de gayet kaliteli.

Benim düşüncem Apple böyle birşeyi yaparak kaliteden ödün vermez. Zaten yavaş yavaş mac bilgisayarları dünyaya yayılım gösteriyor. Her sene kaliteli mühendisliğin sonucu bir ürün çıkarttığını hepimiz biliyoruz. Özellikle son çıkan mac pro'nun donanımı ve kapladığı yerin ne kadar az olduğunu göze alırsak ve fansız ve retina ekranlı macbook air dedikodularını da düşünürsek Apple halinden memnun gibi görünüyor. Böyle birşeyle uğraşacağını pek sanmam. windows 8'de gayet tatmin edici bir sistem fantaziye gerek yok. Çok isteyen şahıslar zaten PC'lerine os x kurabiliyor. Ben bile bunun için uğraşanlardan birisiyim zaten.

Edit: gönlüm hala bilgisayara çıkması yönünde. fakat mantığım tam tersini söylemek zorunda.

Umarım gerçekleşir. İnsanlar Mac kurmak için çektiği sıkıntılar da sonra ermiş olur.

Özgür sistem, özgür dünya.
Arkandayız Recep.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…