Çok özür dilerim. Ben imzalamadım. Böyle bir olayın olmasını da desteklemiyorum. Yarın bi'gün olduğunu varsayalım. Mac için de köklü virüsler yazacaklar, donanımı felç hale getiren yazılımlar olacak vs. liste uzar. Bir sistemde en önemli şey stabilizasyondur. Mac ile ilgili; "Makineye virüs girdi!" , "Sistem kasmaya başladı!" , "Format lazım abi." gibi cümleleri kurmak istemiyorum. Kasamı toplayalı bir sene oldu ve hala 10.8.5 kullanıyorum. Öyle ki, sistemi baştan kur deseniz, klavuzlara bakmadan yapamam. Nasıl kurulduğunu unucatağım neredeyse... Çünkü, sistem stabil ve yapması gerek işi fazlasıyla yapıyor.
Bu kampanya biraz şuna benzemiş; "Ferrari'nin motorlarını tüm otomobillerde kullanmak istiyoruz". Söyle bakalım bunu Ferrari'ye, sonuç ne olacak?Örnek biraz abes oldu ama demek istediğimi anlamışınızdır. Mac sonuçta kapalı sistem. Donanımını da kendi üretiyor, yazılımını da. Apple, yüzde yüz pc uyumlu mac piyasaya sürerse, kendi donanımlarını satamayacak hale gelir. Bu da Mac'in işine gelmez. Neyse yazılacak çok şey var ama daha fazla kafanızı şişirmeyeyim.
Sonuç olarak; Mac'in, Windows rezaletine dönüşmesini desteklemiyorum. Belki sizi kızdıran şeyler söyledim ama bunlar benim en samimi düşüncelerimdir. Saygılarımla.
@hotriffs ... Sonuç olarak, MacosX işletim sistemi öyle kolay kolay virüs yazılacak cinsten bir işletim sistemi değil, hem çok sağlam unix bilgisi gerektiriyor ki internette PC lerde gördüğünüz bir kaç kodu ekleyerek .bat yada .exe dosyası ile makineye müdehale edemiyorsunuz. Windowslardaki gibi "autorun" otomatik çalıştır, yada sormadan çalıştır komut sistemi yok. Bu nedenle virüs yazsalar bile "virüs çalışmak için izin" isteyecektir... Diğer söylediğin konu ise tamamen doğru, eğer her pc de güvenle çalışırsa kendi ürettikleri donanımları satamayacak hale gelecektir, çünkü daha ucuza daha güçlü donanımlar bulunan PC'ler mevcut hali hazırda...
Linux üzerinde adobe programlarının alternatifi yok diye biliyorum. Gimp var diyecek olursanız, bana yetersiz geldi. Zaten blender'ı her platformda kullandım, mac'te de kullanmaya devam ediyorum.İlla adobe olması şart mı?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.