Sakın f710 filan alma. Sırf neyi övülüyor bu kadar diye meraklandım. Mediamarkt'da açık bir tanesine denk geldim. Kol ps3 kolundan hallice. Tutuş rahatlığı sıfır. Ya xbox kolu al ya da ps4-5 kolu al. Orijinal olmasına da dikkat et. İmitasyon çok benzeyenler var. Uzun gitmeyebilir. Teknosa vs. yerlerden alırsan kafan rahat eder. Ben 2016'dan bu zamana kadar aynı kolu kullanıyorum. Çok rahat. Ele oturuyor. Tam uyumluluk olayına gelirsek de, xbox o konuda önde ama son çıkan oyunlarda da input desteği sağlanıyor. Herhangi bir uygulamaya gerek kalmıyor. He tuşları a,b,x,y gözükebilir. Ona da şahsen alıştım. Rahatsız etmiyor. Çalışsın yeter. Korsan oynuyorsan eğer, çalışmazsa ds4windows var. Onu açarsın. Xbox kolunda ona da gerek olmuyor.
Ben sırf tasarımı hoşuma gidiyor diye xbox kolu aldım geçen. Ama parmaklarım Lb-Rb tuşlarına basarken biraz zorlandım. Çünkü sadece işaret parmaklarımı kullanıyorum tetiklere basarken. Sanırım tetikler için orta parmakları kullanmak gerekiyor. Alışkanlık. O yüzden iade ettim.