PC için SteamOS ne zaman çıkar?

delibalta93

Kilopat
Daha fazla  
Bu zamana kadar sırf oyunlarda daha iyi performans veriyor diye Windows kullandım, arada Linux sürümleri denedim ve gerçekten oyun hariç Windows'tan birçok konuda daha iyi olduğunu düşünüyorum, birçok kişinin de sırf oyun için mecbur Windows kullandığını gördüm. Nedense çok konuşulmuyor ama bence SteamOS bilgisayar kullanıcıları için büyük bir gelişme çünkü oyun geliştiricileri mecbur olarak artık SteamOS için oyunları aynı Windows'a yaptıkları gibi optimizasyon konularında Linux'a uyumlu çıkarmak zorundalar ve driverlar da öyle olacak. Ben sabırsızlıkla bekliyorum ve çıktığı gibi yükleyeceğim. Steam Deck'le birlikte stabil 3.0 sürümü çıktı, sizce PC için ne zaman çıkacaktır?

Hocam SteamOS bilgisayar için yok mu zaten?
Arkadaşların dediği gibi beta ve uzun zamandır güncellenmedi, ayrıca bu beta sürüm debian altyapısını kullanıyordu, şimdiki stabil 3.0 sürümü ise arch linux kullanıyor, steam deck'le beraber çıktı ama PC için bir haber yok hala.

Arch kullansan da aynı şey olacak ki. SteamOS için özel optimizasyon yapmıyor oyun geliştiricileri. Tek yaptıkları Steam Deck'e göre kontrolleri geliştirmek ve anti-cheat varsa onu Proton ile çalışacak şekilde ayarlamak. Tüm olay Proton'da. Ha tabii ben her şeyi tek tek kurmakla uğraşmak istemiyorum ayağıma hazır gelsin diyorsan eyvallah mantıklı bir seçim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı