PC için Xbox 9.nesil vs DualSense

symet

Picopat
Daha fazla  
Günlerdir bakıyorum hala karar veremedim, kullananlar/bilenler yardımcı olursa çok sevinirim 🥺.

Dosya Ekleri

• IMG_20231127_033122.jpg
    IMG_20231127_033122.jpg
    62,3 KB · Görüntüleme: 94
Son düzenleyen: Moderatör:
PC'de dual sense özellikleri bazen sorun çıkarabiliyor DSX ile kullanırsan verim alırsın teknoloji olarak çok güzel. Eğer dual sense özellikleri senin için önemliyse dual sense al. Ama standart kol özellikleri olarak bakmak istersen ikisini de kullanmış birisi olarak tutuş ve uzun oyun süresi olarak xbox daha iyi bu konuda.

Tam böyle bir konu açmak isterken üzerine denk geldi. Bende aynı iki kol arasında kaldım hangisini tercih etmeliyim bilgisayar için dualsense özellikleri aşırı hoşuma gidiyor Tetik hassasiyeti falan ama bunları PC'de Kablosuz olarak bu özellikleri kullanabilir miyim onu bilmiyorum. Bir kere arkadaşımızın dualsense denedik Kablosuz ile titreşim falan aktif edememiştim ama kablolu bağlanınca titreşim falan aktif olmuştu. Yani o özellikleri kullanamayacaksam bir anlamı yok
@Rigeliuss

Bu ikilemde kalıp ben tercihimi DualSense'den yana kullanmıştım.
Artıları.
-Haptic feedback.
-Adaptive trigger.
-Şarj ile çalışması.
-Hafifliği
Eksileri.
-Steam'de kolun bazı özelliklerine destek var ancak Epic Games gibi platformlardan oyanayacaksan 3. parti yazılım kullanmalısın.
-Alacaksan t1a modelini almalısın bu yenilenmiş model eski modelde analog sorunu olabiliyor.
-Windows ile uyumlu olmaması.

Şahsen hiç dongle ile kullanmadım hep kablolu kullandım bundan dolayı şarj konusunda yorum yapamayacağım.

Xbox 9.Nesil kullanıyorum PC'de sorunsuz çalışıyor. DualSense için ben yorum yapamıyorum kullanmadım. Yalnız fotoğraf ne alaka onu anlamadım :)

Aşık Vestel her şeydir dost.

PC'de DualSense özellikleri bazen sorun çıkarabiliyor DSX ile kullanırsan verim alırsın teknoloji olarak çok güzel. Eğer DualSense özellikleri senin için önemliyse DualSense al. Ama standart kol özellikleri olarak bakmak istersen ikisini de kullanmış birisi olarak tutuş ve uzun oyun süresi olarak Xbox daha iyi bu konuda.

İkisini de kullanmışsın God of War, Witcher 3, Cyberpunk var ayrıca FIFA oyunlarını çok severek oynuyorum baktığımda ileride oynayacağım oyunların hepsinde destek var gibi. Xbox tarafı kablolu sade bir kol ile aynı gibi duruyor çok da emin olamıyorum.

Tam böyle bir konu açmak isterken üzerine denk geldi. Bende aynı iki kol arasında kaldım. Hangisini tercih etmeliyim bilgisayar için DualSense özellikleri aşırı hoşuma gidiyor Tetik hassasiyeti falan ama bunları PC'de Kablosuz olarak bu özellikleri kullanabilir miyim onu bilmiyorum. Bir kere arkadaşımızın DualSense denedik Kablosuz ile titreşim falan aktif edememiştim ama kablolu bağlanınca titreşim falan aktif olmuştu. Yani o özellikleri kullanamayacaksam bir anlamı yok
@Rigeliuss

Hocam ben 1 haftadır bakıyorum her akşam yatarken Xbox sabah DualSense almayı umarak kalkıyorum öyle bir durum

Tam böyle bir konu açmak isterken üzerine denk geldi. Bende aynı iki kol arasında kaldım hangisini tercih etmeliyim bilgisayar için dualsense özellikleri aşırı hoşuma gidiyor Tetik hassasiyeti falan ama bunları PC'de Kablosuz olarak bu özellikleri kullanabilir miyim onu bilmiyorum. Bir kere arkadaşımızın dualsense denedik Kablosuz ile titreşim falan aktif edememiştim ama kablolu bağlanınca titreşim falan aktif olmuştu. Yani o özellikleri kullanamayacaksam bir anlamı yok
@Rigeliuss
Oyunları steam üzerinden oynandığı zaman steam ps kolunu bir xbox koluymuş gibi algılıyor kısaca özelliklerin kullanılmasını engelliyor. Kablo ile bağlamak garanti çözüm.

Aşık Vestel her şeydir dost.

İkisini de kullanmışsın God of War, Witcher 3, Cyberpunk var ayrıca FIFA oyunlarını çok severek oynuyorum baktığımda ileride oynayacağım oyunların hepsinde destek var gibi. Xbox tarafı kablolu sade bir kol ile aynı gibi duruyor çok da emin olamıyorum.

Hocam ben 1 haftadır bakıyorum her akşam yatarken Xbox sabah DualSense almayı umarak kalkıyorum öyle bir durum
Kolu tutuş ve tasarımında ben xbox'ın üstün olduğunu düşünüyorum , şarj kısmını dert etmeye gerek yok eğer şarj edilebilir pil alırsan değişimli olarak takıp ömrü bittikten sonra bi 3 tur şarj ettikten sonra atabilirsin ve direk taktığında full şarj olarak başlıyorsun ve bekleme süresi olmuyor.

Bu ikilemde kalıp ben tercihimi DualSense'den yana kullanmıştım.
Artıları.
-Haptic feedback.
-Adaptive trigger.
-Şarj ile çalışması.
-Hafifliği
Eksileri.
-Steam'de kolun bazı özelliklerine destek var ancak Epic Games gibi platformlardan oyanayacaksan 3. parti yazılım kullanmalısın.
-Alacaksan t1a modelini almalısın bu yenilenmiş model eski modelde analog sorunu olabiliyor.
-Windows ile uyumlu olmaması.

Şahsen hiç dongle ile kullanmadım hep kablolu kullandım bundan dolayı şarj konusunda yorum yapamayacağım.
Ya şu geliyor aklıma şimdi kablo ile oynamak bence ergonomik değil kişi geçerken kabloya falan takılıyor bir ton tantana o yüzden kablosuz olunca o özellikleri kullanabilir miyiz onu merak ediyorum. t1a modelini nasıl bulabilirim

Oyunları steam üzerinden oynandığı zaman steam ps kolunu bir xbox koluymuş gibi algılıyor kısaca özelliklerin kullanılmasını engelliyor. Kablo ile bağlamak garanti çözüm.

Kolu tutuş ve tasarımında ben xbox'ın üstün olduğunu düşünüyorum , şarj kısmını dert etmeye gerek yok eğer şarj edilebilir pil alırsan değişimli olarak takıp ömrü bittikten sonra bi 3 tur şarj ettikten sonra atabilirsin ve direk taktığında full şarj olarak başlıyorsun ve bekleme süresi olmuyor.
Kablo ile bağlamakta ne bilim ya

Ya şu geliyor aklıma şimdi kablo ile oynamak bence ergonomik değil kişi geçerken kabloya falan takılıyor bir ton tantana o yüzden kablosuz olunca o özellikleri kullanabilir miyiz onu merak ediyorum. t1a modelini nasıl bulabilirim

Kollarda özellik kurcalamak ve sorun çıkarsa bunun kaynağını bulmak çok yorucu oluyor. Steam buna kısıtlı da olsa ps exclusive oyunlarda çözüm bulsa bile diğer oyun ve platformlarda deneyimden tam verim alamamanız muhtemel. Kablo kullancaksanız uzunluğu ve sizin nasıl oynamak istediğiniz büyük oranda karar verici olacaktır. Eğer uzanarak oynamayı seven biriyseniz kablosuz kullanım kaçınılmaz olur haliyle .

Arkadaşlar kabloya çok laf edilmiş ama DSX uygulaması direkt mod ile ayarlıyor benim bildiğim ve de bu modu kullanmak için kabloya zorunlu gerek yok hatalıysam düzeltin birde aradaki fiyat farkı iyice var gibi artık gerçi özellikleri ile dualsense fazlasını bile hak ediyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı