PC ilk açıldığında fanlar çok hızlı çalışıyor

Ibrahim 52

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar videosu yok ama.
Bende 6 fanli frizby 650 watlik PSU bagli kasa var. 2. senesi oldu. Bazen fanlar ilk calisma esnasinda hizli calisiyor ve kapanmiyor cok hizli calisiyor arizasi nedendir? Bilgisi olan varsa yanitlarsaniz sevinirim. Sağ olun.

Arıza durumu söz konusu değil Power tuşuna bastığınız an da İşlemci ve ekran kartı fanları anlık olarak maksimum dönüş hızında çalışır ekran kartı fanını durdurur işlemci hafif dönmeye devam eder.

Bu durum herkeste aynı ben de dahil ama bastıktan sonra hiç durmuyorsa BIOS'dan fan hızı ayarlarını otomatiğe almak gereklidir.

Benim dizüstü bilgisayarımda oyunu kapatıp ardından bilgisayarı kapattıktan sonra ilk açtığımda fanlar oyunda cihaz soğusun diye hızlı çalıştığı için yine hızlı çalışarak açılıyor ancak 1 dakika içerisinde düzeliyor. Oyundan çıkıp bilgisayarı kapatıp açınca böyle oluyorsa normal bir durum.

Normal olduğunu düşünüyorum.

Bios'dan rpm değerlerine bakın belki yazılımsal olarak ayarlanmıştır.
Tesekkurler.
Kasa fanlari bastiktan sonra surekli olarak hizli donuyor bazen.kapamak zorunda kalihorum

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…