PC ısındı ve açılmıyor

volkan soykök

Centipat
1saat önce oyun oynarken PC aşırı ısındı ve kendini kapattı. İlk başta elektirik gitti sandım ama monitör hala çalışınca PC kapandığını anladım ve PC açma düğmesine bastım. Hiçbir şey olmadı.

Sonra kapağını açıp içine baktım ama hiçbir şeyde sıkıntı yok. Yani ekran kartının ışığı falan yanıyor.

PC açmayı denediğimde ise fanlar falan 1 saliseliğine açılıp kapanıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Zaten gücü alır almaz 75-80 derece oldu demiyor, oyun oynarken sıcaktan kapandı diyor sonrasında açmayı denedim açılmadı bir süre sonra birdaha denedim fanlar döndü kapandı diyor. Büyük ihtimal fanların dönmesi bir miktar işlemcinin soğumasından kaynaklı veya anakartın sıcaklığı algılamasında gecikme olmuş olabilir emin değilim.

Dostum cidden anlamak istemiyorsun. Saliselik diyor, *SALİSELİK* dönme diyor.

İstersen bir daha oku :
"1saat önce oyun oynarken PC aşırı ısındı ve kendini kapattı. İlk başta elektirik gitti sandım ama monitör hala çalışınca PC kapandığını anladım ve PC açma düğmesine bastım. Hiçbir şey olmadı.

Sonra kapağını açıp içine baktım ama hiçbir şeyde sıkıntı yok. Yani ekran kartının ışığı falan yanıyor.

PC açmayı denediğimde ise fanlar falan 1 saliseliğine açılıp kapanıyor. "

Eee? "SALİSELİK, SALİSELİK" yazıp duruyorsun, kısa devreden bahsediyorsun e bu adam zaten bilgisayarında oyununu oynamıyormuydu sorunsuz bir şekilde? Kısa devrenin nasıl olabileceğini bana açıklarmısın güzel kardeşim? Adam zaten belirtmiş sıcaktan bilgisayar kapandı diye hala daha uzatıyorsun kısa devre kısa devre diye.

Dostum 7 senedir bilgisayarcılık yapıyorum.Dediğin yanlış değil ama bu arkadaşımızın sorunu ısı ile alakalı değil. İlk yazdığım cevaptaki bilgileri okursan anlarsın ne olduğunu.

Küstahlık yapmak istemiyorum dostum sadece şunu soracağım. Doğduğun günden bu yana kaç adet anakart tamir ettin? İş deneyimin ve tecrüben nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Küstahlık yapmak istemiyorum dostum sadece şunu soracağım.Doğduğun günden bu yana kaç adet anakart tamir ettin? İş deneyimin ve tecrüben nedir?
Bilişim teknolojileri bölümü teknik servis alanı mezunuyum? Ayrıca sen 1 yaşında felan anakart tamir etmeye felan başladın heralde doğduğum günden bu yana kaç anakart tamir ettiğimi sorduğuna göre... Bence konu farklı yerlere geliyor en iyisi "KÜSTAHLIK" derecesine gelmeden konuyu kapatalım arkadaş deneme yanılma yoluyla doğruyu öğrenir...

Son düzenleme:
Ne uzattın be. Böyle giderse mahalle bilgisayarcılarından beter olursun. Her önüne gelen bilişim mezunu zaten, sorun burada.
Sana ne oluyor? Uzatırsam uzatırım seni geren durum nedir? Muhatabım cevap verir seni ilgilendiren bir durum yok! Terbiyesizlik yapma!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…