Çözüldü PC kasanın tuşu olmadan nasıl açılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Atakan159

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RAM 16GB(8x2) 3600Mhz
Ekran kartı RTX 3070 Ti
Anakart B550M DS3H
İşlemci Ryzen 5 5600
ASUS TUF Gaming GT 301 Kasanın açma/kapama tuşu bozuldu. Her seferinde açmak için çok uğraşıyorum.

PC'yi o tuşu kullanmadan açmamı sağlayacak bir yöntem var mıdır? Ana kartım Gigabyte B550M DS3H.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
ASUS TUF Gaming GT 301 Kasanın açma/kapama tuşu bozuldu. Her seferinde açmak için çok uğraşıyorum.

PC'yi o tuşu kullanmadan açmamı sağlayacak bir yöntem var mıdır? Ana kartım Gigabyte B550M DS3H.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Çözüm
ASUS TUF Gaming GT 301 kasanın açma/kapama tuşu bozuldu. Her seferinde açmak için çok uğraşıyorum.

Anakart üzerinden PWR_SW kısmına tornavida ile dokunarak açılabiliyor diye biliyorum. Hiç denemedim yanlış bilgi vermek istemem.

ASUS TUF Gaming GT 301 kasanın açma/kapama tuşu bozuldu. Her seferinde açmak için çok uğraşıyorum.

Anakarttan pinlere kisadevre yapabilirsin kolayca acilir.

Reset butonunu Power switch kısmına takın, reset ile açarsınız sistemi.

Kasanın içini açıp kurcalamalı çözümler son seçeneğim, uğraşmak ve bozmak istemiyorum.
BIOS da Power by keyboard tarzı bir seçenek gördüm ama nasıl yapılır tam bilemedim. Bu veya bu tarz bir yöntem var mı?

Power on Keyboard'u kullanmak için PS2 bağlantılı klavye gerekir.

Power sw ile reset sw yi yer değiştirdim, reset tuşuyla açmayı başardım ama yine biraz zor oldu sert bastırmam gerekti tuşa.
Kasa ASUS TUF Gaming GT 301, bir power tuşuna ne kadar şiddet uygulayabilirim de bozulabilir ki? Ufak bir dokunmayla açıyordum hep, ne olmuş da bozulmuş olabilir? Kronik bir sıkıntı mı acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…