PC Kasası Nasıl Boyanır?

Htirz7

Decapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhabalar, AZZA Titan 240 X kasamın üst ve arka kısmını beyaza boyamak istiyorum. Bu işlemi yaparken beyaz sprey boya ve maske dışında almam gereken bir şey var mı? Ayrıca boyayı kat kat yapacağım, sprey boyayı ortalama kaç CM mesafe uzaktan tutmam gerek?

Mesajımı buraya da alıntılıyorum.
Daha önce kasa boyamış biri olarak (Ve kaportacılık yapmış babası olan biri olarak :D) anlatabilirim.

Boyamak istediğin yere 800'lük ve 400'lük zımparalar ile sulu zımpara yapacaksın öncelikle. Boyanın üzerinde pislik varsa boyanın kalkmasına sebep olur bu yüzden zımpara önemli. Ayrıca üzerindeki boyanın verniğini biraz alması gerekiyor. Zımpara yapmazsan boyadığın yerde boyalar kalkabilir.

Daha sonra sulu zımpara yaptığından orası kirlenecek. Oraya bir su tutman lazım yani yıkamalısın. Yıkadıktan sonra orayı temiz (Mümkünse sıfır) bir bez ile iyice sil. Daha sonra kurumaya bırak.

Kuruduktan sonra sonra kaliteli bir boya ile boyamalısın. Çok sert basmamaya ve fazla yakından tutmamaya dikkat et yoksa boya akabilir. Ayrıca aynı yere fazla tutma. Sağ sol yaparak boya. Boya 2 saat içnide kurur. Bastığında parmak izin çıkmıyorsa sıkıntı yoktur.

Eğer mat bir boya kullanıyorsan bir sefer boyadığında seni tatmin etmeyebilir. En azından benim kasamın normal rengi gri idi ve hâla tam mat siyah olmamıştı yani dikkatli bakınca grilik fark ediliyordu. Bu yüzden tekrar bir zımpara yapmalısın ama ilk sefer gibi çok değil. Hemen üstünde kısa bir geçmen yeterli. Daha sonra tekrar yıka, sil, kurut işlemlerini yap. Ve ikinci kat boyayı aynı şekilde at.

Eğer ilk kattan memnun kalırsan ikinci defa boyamana gerek yok.

Bu kadar yani çok zor bir şey yok. Boyamayacağn yerleri de kağıt ile veya bantla kapatmalısın. Boya en ufak delikten giriyor çünkü.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı