PC kasma sorunu

Jilet

Hectopat
Yer
Niğde / Merkez
Daha fazla  
Arkadaşlar öncelikle merhabalar;

GTA 5, Forza Horizon 4, RDR2 vb. oyunlarda kasma ve drop sorunu yaşıyorum sebebi ne olabilir?

sistem özellikleri:
Anakart: ASUS TUF B450 PLUS GAMING.
Islemcı: AMD Ryzen 5 2600.
Ekran kartı: ASUS STRIX 1050 Ti OC Edition.
RAM: 1X G.Skill rıpjawsv 2400MHz 8 GB.
HDD: WD Blue 1TB.
SSD: Yok.
Kasa: Cooler Master Masterbox Lite 5 Blue 500W 80+

RAM'inizin frekansı çok düşük ve 16 GB yapmanızda fayda var. SSD'niz olmadığı için hem işletim sisteminiz hem de oyununuz HDD'ye yük bindiriyor bu sayede drop yaşıyorsunuz. SSD ve 8 GB RAM alırsanız sorununuz çözülecektir.

Efendim Samsung 250GB 970 EVO PLUS NVMe M.2 SSD (Okuma Hızı 3500MB / Yazma Hızı 2300MB) - Vatan Bilgisayar SSD olarak bunu RAM olarak da bunu düşünüyorum CORSAIR 16GB (2x8GB) VENGEANCE RGB PRO DDR4 3600MHz CL18 Dual Kit Ram - Vatan Bilgisayar RAM konusuna gelecek olursak, 3600MHz'de çalışır mı sorunsuz.

Ryzen işlemciler genelde yüksek frekanslı ve dual channel çalışan RAM'lerle uyumlu ve performanslı çalışır. 16 GB yapın ama bence bellek frekanslarınızda 3000 MHZ yapabilirsiniz. Ve SSD denildiği gibi SSD yükseltirseniz drop yememeye ve takılmadan oynamaya başlarsınız.

Ryzen işlemciler genelde yüksek frekanslı ve dual channel çalışan RAM'lerle uyumlu ve performanslı çalışır. 16 GB yapın ama bence bellek frekanslarınızda 3000 MHZ yapabilirsiniz.
Biraz ileriye dönük istiyorum ileride işlemciyi güncellediğim zaman bir daha RAM vs istemediğim için.
Zaten 3000mhz çalıştırırım yüksek ihtimal.
Evet sorunsuz kullanabilirsiniz, hayırlı olsun.
Efendim bir kaç sorum daha olacaktı. Bu sistemle ortalama % kaç performans artışı yaşarım?
CL 16 Ve CL 18 ne kadar çok etkiler?

Bence o RAM'lere şu anda ihtiyaç yok alabileceğin 3200 MHz yeterli olur. Bütçen varsa orası ayrı ama fuzuli masraf olur bence SSD'de en iyi marka Samsung zaten şaşmayın güzel.
Çok çok performans olarak değişim olur mu aslında fiyat performansla alakalı yani CL 16 ve 18 arasında yaklaşık 5-10 FPS maksimum olarak değişikenlik gösterir. Ama aradaki fiyat farkını vermeye değer mi tamamen size kalmış ilerde işlemci değiştireceğim demişsin RAM'ler kalabilir ama bütçen varsa ekran kartını da günceller derim.

Ekran kartlık bir sorunum yok ya şu anlık 1 1,5 yıl sonra 1000TL gibi bütçeye satar üstüne 1000 - 2000TL koyarak güncellerim

CL18 Alman daha iyi olacaktır, 5-6 FPS fark olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…