PC kasma sorunu

Jilet

Hectopat
Yer
Niğde / Merkez
Daha fazla  
Arkadaşlar öncelikle merhabalar;

GTA 5, Forza Horizon 4, RDR2 vb. oyunlarda kasma ve drop sorunu yaşıyorum sebebi ne olabilir?

sistem özellikleri:
Anakart: ASUS TUF B450 PLUS GAMING.
Islemcı: AMD Ryzen 5 2600.
Ekran kartı: ASUS STRIX 1050 Ti OC Edition.
RAM: 1X G.Skill rıpjawsv 2400MHz 8 GB.
HDD: WD Blue 1TB.
SSD: Yok.
Kasa: Cooler Master Masterbox Lite 5 Blue 500W 80+

Aynı kalitedeki belleklerde frekans ve CL hızları doğru orantılı artar. Hangisi uygunsa onu almanız daha mantıklı çünkü fark etmeyeceksiniz bile bu kadar taktığınız hızı
Sanırım bahsettiği şey bu bellek frekansı arttıkça ona denk CL değeride artıyor eski bellekler o yüzden CL 9 veya CL 7 oluyor çünkü bellek frekansı 1600. Frekans arttıkça CL değeri de ona oranla artıyormuş. Ve bunlar arasında oran varmış yani 3200 MHZ için CL 19 oldukça yüksek olur onun CL 16 veya 18 olması yeterliymiş. CL 19 içinse 3200 üzeri bir frekans gerekiyor sanırım.

Ekran kartlık bir sorunum yok ya şu anlık 1 1,5 yıl sonra 1000TL gibi bütçeye satar üstüne 1000 - 2000TL koyarak güncellerim ;)
1050 Ti son demlerini yaşıyor hocam, 1000TL edecek bir kart ta değil ne yazık ki. Elinizden çıkartıp 2.el RX 580 8 GB alsanız en kötü 300TL falan ekleyerek temiz bir RX580 alınabilir veya bütçeniz varsa NVIDIA tarafında 16XX serisi de güzel. Elinizden çıkartmaya bakın bence o ekran kartını.

1050 Ti son demlerini yaşıyor hocam, 1000TL edecek bir kart ta değil ne yazık ki. Elinizden çıkartıp 2.el RX 580 8 GB alsanız en kötü 300TL falan ekleyerek temiz bir RX580 alınabilir veya bütçeniz varsa NVIDIA tarafında 16XX serisi de güzel. Elinizden çıkartmaya bakın bence o ekran kartını.
Sorun olacağını zannetmiyorum daha demin vatandan baktığımda 1600tl fiyatının olduğunu gördüm :)
1200tlye aldım ben bu kartı.

Nasıl yani 3600MHz CL 19 çok mu iyi anlamadım.
CL değeri düştükçe performans artar mesela 3600MHz belleklerde CL18 ve CL16, ikisi arasında CL16 daha iyidir fakat genelde MHz değeri arttıkça CL değerleri de artıyor. Yüksek MHz, düşük CL RAM'ler de pahalı zaten ona göre fiyat performans olarak alabilirsin.
Sorun olacağını zannetmiyorum daha demin vatandan baktığımda 1600tl fiyatının olduğunu gördüm :)
1200tlye aldım ben bu kartı.
Kimse almadığı için fiyatları bu şekilde, zaten RX570 varken kimse 1050Tİ almıyor artık. 500-600tl civarlarında zar zor satılıyor 2.el piyasasında.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı