PC kendini durduk yere restartlıyor

604614

Decapat
Merhaba hocalarım, bugün size yaşadığım hatadan bahsedeceğim.
Yeni bir sistem satın aldım yaklaşık 2 hafta önce ve bilgisayar geldiğinde gayet kullanılıyordu bir tanıdık ile 2 parçayı da birlikte taktık birisi ayrı kutuda gelen ekran kartı, diğeri ise işlemci soğutucuydu ve istediğim gibi kullanıyordum bilgisayarı hiç hata olmadan.

Sonra yaklaşık 4 gün geçti ve bilgisayar durduk yere kendi kendine restart atmaya başladı yalnız öyle Windows yeniden başlatılıyor falan diye değil direk bilgisayarın tüm ışıkları sönüp tekrar yanıyordu o sırada bilgisayar ise tekrar açılıyordu. Ben çözüm aradım uzun süre format attım ayarlarda bir tik varmış bayağı ünlü herkesin sorununu çözüyormuş o tiki kaldırdım içini açtım bilgisayarın RAM'leri kontrol ettim acaba soğutucu RAM'in üstünde diye RAM mi çıkıyor amacıyla sonra gidip Windows Event miydi neydi oraya baktım ama orayla uğraşılmaz gibi geliyor zaten bilgisayarın donanımsal bir sorunu olduğunu düşünmeye başladım soğutucuyu ters taktım BIOS'a baktım aradım aradım bulamadım çok baş belası bir şey üstelik bilgisayar yeni bir sürü para saydım bilgisayara sinirim bozuldu sizce ne yapmalıyım yardım ederseniz mutlu olurum.
Not: Görseldeki PC özellikleri eksiktir orada gördüğünüz 2x8 GB RAM'lerden 2 tane var ve bunun yanında işlemci soğutucu olarak SE-214XT var bilgisayarda.

Dosya Ekleri

• IMG_20230706_161759.jpg
    IMG_20230706_161759.jpg
    113,4 KB · Görüntüleme: 44
Son düzenleyen: Moderatör:
Sorun PSU veya kablosu. Belki bir ihtimal Windows dosyaları hasarlı olabilir. İmkanın varsa sıfırdan Windows kurun.

Windows'u sıfırlamayı denemiştim yazmadıysam özür diliyorum.

Benim korktuğum tekrar yaşanması tek korktuğum şey bu yani. :D

Hocam BIOS'a girdiğimde restart durumu olmuyor, üstelik arada Bilgisayar açılırken Windows otomatik onarım gibi araçlara atıyor beni acaba virüs veya Windows'ta bir sorun olabilir mi? (Umarım) :)

Garantiden faydalanın, problem sizin sorununuz değil, çözmek zorundalar.

Hocam garantiye yolladım PC'yi adamlar dedi bilgisayarın işlemcisinde arıza var yüksek ihtimalle servise göndereceğiz arıza var mı diye bakarlar sonra değiştirirler veya tamir ederler dedi adam 25 gün süre verdi. :D

Son düzenleme:
Hocam merhaba, bilgisayar bugün elime ulaşacak kargo ile. Adamlar işlemcinin arızalı olduğunu, değiştirildiğini ve sorunu tekrar görmediklerini söylediler. Sorun işlemcideymiş.

Geçmiş olsun, umarım sorun çözülmüştür, sıkıntısız kullanırsınız.

Geçmiş olsun, umarım sorun çözülmüştür, sıkıntısız kullanırsınız.

Hocam bilgisayar geldi, açtım kutuyu iyi güzel ekran kartını falan taktım. Sonra ger şey bitti derken baktım cam girmiyor. Denedim denedim olmadı biraz dikkatli bakınca gördüm ki kasanın her yerinde hasarlar, boya sökülmeleri, yamuklar var şu an ne yapacağımı şaşırmış oturuyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı