PC Mikrofonu Görüyor Ancak Ses Gitmiyor

Slmnbrknk

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayarım mikrofonu görüyor, fakat mikrofondan ses gitmiyor.
Not: Mikrofonumda sıkıntı yok.
Not 2: Hem bilgisayar ses çıkışına taktım, hem de anakart ses çıkışına taktım. Aynı sonuç.
Anakartım: H310M PRO-VDH.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hangi oyun veya programda sesi karşı tarafa iletemiyorsun? Ona göre yardımcı olacağım.
Cs:Go da gitmiyor. Discord'da girmiyor. Hiçbir programda gitmiyor. Kayıt aygıtlarından mikrofonu kontrol ettiğimde, mikrofon simgesinin yanında bulunan ses grafiğinde, mikrofona ses verdiğim zaman artma olmuyor. Fakat daha önce dediğim gibi, mikrofonu bilgisayara taktığım zaman direk görüyor, hatta realtek ''mikrofon'' olarak işaretliyor.

Anladım o halde kayıt cihazı olarak ne görünüyor ona bir bakalım. 1803'e geçtiysen bu şekilde görünecek kayıt cihazları ;
Adsız.jpg

Varsayılan aygıt doğru ancak ses sinyalinde yükselme olmuyorsa büyük olasılıkla mikrofon bozuktur.
Senden ricam mikrofonu başka bir sistemde test etmen.

Anladım o halde kayıt cihazı olarak ne görünüyor ona bir bakalım. 1803'e geçtiysen bu şekilde görünecek kayıt cihazları ;
Eki Görüntüle 300593

Varsayılan aygıt doğru ancak ses sinyalinde yükselme olmuyorsa büyük olasılıkla mikrofon bozuktur.
Dediğiniz ayarları gözden geçireceğim. Onun dışında şunları söyleyebilirim:
2 tane Mikrofonlu kulaklık kullanıyorum. Birisini kulak dışı, birisi kulak içi olmak üzere. Kulak dışı olanı kulaklık olarak, kulak içini mikrofon olarak kullanıyorum. Mikrofonun bozuk olma ihtimali yok. Nedeni ise: kulak içi olanı telefondan discorda bağlanıp mikrofon niyetine kullanıyorum. Hiçbir sıkıntısı çıkmıyor. Umarım dediğiniz ayarlardan kaynaklıdır.
Eki Görüntüle 300593

Dediğiniz ayarları gözden geçireceğim. Onun dışında şunları söyleyebilirim:
2 tane Mikrofonlu kulaklık kullanıyorum. Birisini kulak dışı, birisi kulak içi olmak üzere. Kulak dışı olanı kulaklık olarak, kulak içini mikrofon olarak kullanıyorum. Mikrofonun bozuk olma ihtimali yok. Nedeni ise: kulak içi olanı telefondan discorda bağlanıp mikrofon niyetine kullanıyorum. Hiçbir sıkıntısı çıkmıyor. Umarım dediğiniz ayarlardan kaynaklıdır.

1803 güncellemesi yaptıysanız ben de bu sorunu yaşadım. Ayarlardan uygulamaların mikrofon erişimine izin verme seçeneğini kapattığım halde önceden sorun olmazken, bu güncellemeyle illa o erişimi açınca sorunum çözülmüş oldu.

Diğer mikrofonlu kulaklığın mikrofonu sorunsuz çalışıyor mu bilgisayarda?
Hayır, ikisini de denediğim zaman aynı sorunla karşılaşıyorum bilgisayarda. Fakat telefona takınca sorunsuz çalışıyorlar.
1803 güncellemesi yaptıysanız ben de bu sorunu yaşadım. Ayarlardan uygulamaların mikrofon erişimine izin verme seçeneğini kapattığım halde önceden sorun olmazken, bu güncellemeyle illa o erişimi açınca sorunum çözülmüş oldu.
1803 güncellemesini el ile yapmadım. Otomatik olarak yaptıysa da bilmiyorum. Şu an evde değilim gidince windows sürümünü ve dediğiniz ayarları kontrol edeceğim.
Eki Görüntüle 300593

Rica etsem bu kayıt cihazı yerini nasıl bulurum söyleyebilir misiniz?

Son düzenleme:
Hayır, ikisini de denediğim zaman aynı sorunla karşılaşıyorum bilgisayarda. Fakat telefona takınca sorunsuz çalışıyorlar.

1803 güncellemesini el ile yapmadım. Otomatik olarak yaptıysa da bilmiyorum. Şu an evde değilim gidince Windows sürümünü ve dediğiniz ayarları kontrol edeceğim.

Rica etsem bu kayıt cihazı yerini nasıl bulurum söyleyebilir misiniz?

Sorunun çözüldü mü? Ben de aynı sorunla karşılaştım ne yaptınız acaba?
Çözdüm sorunu

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı