PC Nasıl Toplanır ???

WhyProTR

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar yeni pc toplacayağım fakat malzemeleri nasıl montaj edeceğimi bilmiyorum. Vidaları içinde var mı ?.İşlemcinin falan fanı var mı ya da kasanın? Driverlerini nasıl yükleyecem?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayar montaj rehberi,
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bilgisayar toplamak için yapılacak adimlar:
  1. Öncelikle bilgisayarın hangi amaçla kullanilacağı belirlenir.
  2. Ardından internetten ve ya mağazalardan donanım ve uygun bilgi araştırması yapılır.
  3. Yapılan araştırmalar doğrultusunda donanımlar alınır.
  4. Ardından ilk önce PSU ayrı alındı ise kasaya PSU montaj edilir vidaları ve nasıl yapılacağı kutunun içinde mevcuttur.
  5. Anakart kasaya monte edilir.
  6. Sonradan diğer donanımlar(Ekran kartı,işlemci,işlemci fanı) anakart üzerinde birleştirilir.
  7. Sonradan depolama birimleri takılır ve kasa kapatılıp işletim sistemi kurulumu yapılır.
Ben bunları yapmam,uğraşmam diyenler bilgisayarı Vatan bilgisayardan toplar monte ettirir ve işletim sistemini kurdurur.

Bilgisayar toplamak için yapılacak adimlar:
  1. Öncelikle bilgisayarın hangi amaçla kullanilacağı belirlenir.
  2. Ardından internetten ve ya mağazalardan donanım ve uygun bilgi araştırması yapılır.
  3. Yapılan araştırmalar doğrultusunda donanımlar alınır.
  4. Ardından ilk önce PSU ayrı alındı ise kasaya PSU montaj edilir vidaları ve nasıl yapılacağı kutunun içinde mevcuttur.
  5. Anakart kasaya monte edilir.
  6. Sonradan diğer donanımlar(Ekran kartı,işlemci,işlemci fanı) anakart üzerinde birleştirilir.
  7. Sonradan depolama birimleri takılır ve kasa kapatılıp işletim sistemi kurulumu yapılır.
Ben bunları yapmam,uğraşmam diyenler bilgisayarı Vatan bilgisayardan toplar monte ettirir ve işletim sistemini kurdurur.
Önce anakarta İşlemci vs, yerleştirilir sonra Anakart kasaya yerleştirilir. Yani eğer zorlanmak istemiyorsanız. Çünkü Anakart'ın kasaya montajından sonra Anakart'a diğer bileşenleri takmak zor olabilir...

Önce anakarta İşlemci vs, yerleştirilir sonra Anakart kasaya yerleştirilir. Yani eğer zorlanmak istemiyorsanız. Çünkü Anakart'ın kasaya montajından sonra Anakart'a diğer bileşenleri takmak zor olabilir...
O kişinin kendi bileceği iş. Ben böyle yazdım,bıraktım. İstedikleri adımı montaj sırasında değiştirir.

Arkadaşlar yeni pc toplacayağım fakat malzemeleri nasıl montaj edeceğimi bilmiyorum.Vidaları içinde varmı ?.İşlemcinin felan fanı varmı yada kasanın.Driverlerini nasıl yükliyecem...Yardım
Daha önce tecrüben yoksa yanına tecrübeli ve meraklı bir iki arkadaş bul .Buradan gereken videoları veriyorum. Çözemediğin sıkıştığın noktada buradan sorabilirsin

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Son düzenleme:
Vatan bilgisayardan toplayacagım Zaten montaj falan biliyorum da ya uyuşmassa parçalar birbirine.
Vatandan toplayacaksanız hiç sıkıntıya girmeyin. Sosyalde bütçenize uygun sistem toplanmasını rica edin. Önerilen sistemlerden birini yazın ve gidin toplayın zaten uyumsuz bir şey olursa gerekli şekilde yardım edilir.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı