PC normal kullanımda fanların aniden hızlanması

Kolpa Ayhan

Picopat
Sorun hangi parça da bilmiyorum.
Zannediyorum ki PSU'dan geliyor fan sesi.
Aniden hızlanıp sonra tekrar eski haline dönüyor. Normal internette falan dolaşırken yapıyor bunu nadir olarak.
Bir sorunumu tetikliyor sizce?

Sistem:
Cooler Master 80+ Bronze MWE 600W
Gigabyte 1660S OC
R3 3100

Son düzenleyen: Moderatör:

Çok rahatsız edici değilse bir şey yapmana gerek yok bence

Olmazsa yağlayıp temizle.

İşlemci stok fan ise arada işlemci fan hızı garip bir şekilde gürültülü oluyor. Ya da küçük boyutta kule tipi soğutucu kullanıyorsanız o da olabilir genelde duyulan fan sesi yüksek RPM'den dolayı duyuluyor zaten. Bir anda işlemciye ufak da olsa yük binip belirli bir sıcaklık limitine dayanınca fanlar da aynı şekilde ayarlamaya çalışıyor kendini. Kasaya bir kulağınızı dayayıp fanları kontrol etmek daha sağlıklı olacaktır.

Olmazsa yağlayıp temizle.
Yeni almış olduğum sistemdi. Pek rahatsız edici değil ama merak ettim bir arıza göstergesimidir diye.
Normal internette gezinirken yapıyor bunu. Durup dururken ama nadiren.

Yeni almış olduğum sistemdi. Pek rahatsız edici değil ama merak ettim bir arıza göstergesi midir diye.

Normal internette gezinirken yapıyor bunu. Durup dururken ama nadiren.

Dediğim gibi stok fan veya ufak çapta fanlar yüksek RPM'den gürültülü olabiliyorlar. Günlük kullanım da olsa CPU kullanım miktarınıza göz atarsanız tarayıcılar bile bazen yüksek CPU kullanımına sebep olabiliyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…