arkadaşlar format aticam artık ya. bilgisi olan yok mu
hocam yanıtlarınız için teşekkür ederim ama maalesef olumlu sonuç alamadimWindows 10 ve 11 in sorunlarından biri olabilir.
Ekran görüntünüzden anladığım kadarı ile klasik denetim masasından güç ayarı yapmışsınız ve PC niz plana uymuyor.
O ayarı olduğu gibi bırakın ve denetim masasından çıkın.
1-) Modern arayüzden ayarlara girin.
Sistem'e girin.
Soldaki sekmelerden güç ve uykuyu seçip ekran ve uyku sürelerini kontrol edin.
Buradaki ayarlarda da sorun yok ise
2-) Bazı programlarda ekranın kararmasını ve windowsun uyku modunu geçmesini engelleyen ayarlar vardır. Sorununuzun bundan kaynaklanıp kaynaklanmadığını anlamak için:
*** Windows'la birlikte kendiliğinden açılan ( discord vb ) yani sağ alt köşede çalışan ne kadar program var ise hepsinden çıkış yapın.
Kendi açtığınız bir program var ise onuda kapatın.
Sonra 5 dakika kadar bekleyerek ekranın kapanıp kapanmadığını gözleyin.
Umarım sorununuza çözüm olur ve format atmak zorunda kalmazsınız.
İyi günler...
W11 de bu ve buna benzer sorunlar çok. W10 un yeni/son sürümlerinde de benzer sorunlar çıkıyor. Zamanla windows güncellemeleri ile giderileceğini düşünüyorum ama hergün başka sorunlar çıkıyor. Allah hepimize sabır versin. Windows 7 yi arıyorum açıkçası.hocam yanıtlarınız için teşekkür ederim ama maalesef olumlu sonuç alamadim
hocam bu arada ilk w11 kurduğumda bu özellik çalışıyordu ancak ben sonra bunu kapattim. "hiçbir zaman" seçeneğini seçmiştim. sonra oled ekran kullandığım için bu durumun yanlış olduğunu zamanlayıcı koymam gerektiğini öğrendim. tekrar açmaya çalışıyorum ama açılmıyor. dediğiniz gibi belki işletim sistemi ile alakalı bir durumdur.W11 de bu ve buna benzer sorunlar çok. W10 un yeni/son sürümlerinde de benzer sorunlar çıkıyor. Zamanla windows güncellemeleri ile giderileceğini düşünüyorum ama hergün başka sorunlar çıkıyor. Allah hepimize sabır versin. Windows 7 yi arıyorum açıkçası.
Demek istediğim sizin sisteminizde bir sorun oduğunu sanmıyorum. Microsoft kaynaklı olduğunu düşünüyorum.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.