PC oyun oynarken siyah ekran veriyor

Kaleatakan

Hectopat
Daha fazla  
RAM
Corsair Vengeance LPX 16 GB 3200 MHZ
SSD veya HDD modeli
WD Blue SN 550
Ekran kartı
Gigabyte Windforce RTX 2060
Anakart
Gigabyte B450M S2H
İşlemci
Ryzen 5 3600
PC oyun oynarken siyah ekran veriyor. Bazen 10 dakika sonra bazen 1 saat sonra veriyor. 1 gün boyunca siyah ekran vermediğide oluyor. Siyah ekran verdiği zaman sistemdeki her şey çalışmaya devam ediyor. Oyunun sesi kesilmiyor. Bu sorunu sadece oyun oynarken yaşıyorum. DDU ile sürücüyü kaldırıp tekrar yükledim fakat düzelmedi. Sürücülerim güncel. AIDA64 testlerini aşağıya bırakıyorum.

System_Stability_Test_-_AIDA64__TRIAL_VERSION__1.08.2024_06_51_17.png

40 dakika testten sonra sıfırlayıp tekrardan test yapıp bu ekran görüntülerini aldım. Siyah ekran sorunu yaşamadım.
Ekran kartı Max 82 dereceyi görüyor.
PSU markası: Corsair CV 550W 80+ Bronze.

System_Stability_Test_-_AIDA64__TRIAL_VERSION__1.08.2024_06_50_22.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı taktığın yeri zarar vermeyecek şekilde sil. O da olmazsa BIOS güncelle. O da olmazsa Memtest yaptır hatalı olmaması lazım varsa arızalı RAM'dir. Oda değilse C++ .NET Framework sürücülerinin hepsini AiO şeklinde indir.

Ekran kartı taktığın yeri zarar vermeyecek şekilde sil. O da olmazsa BIOS güncelle. O da olmazsa Memtest yaptır hatalı olmaması lazım varsa arızalı RAM'dir. Oda değilse C++ .NET Framework sürücülerinin hepsini AiO şeklinde indir.
Ekran kartının slota giren ucunu silgiyle sildim, anakarttaki ekran kartı slotunu temizledim. Ram testi yaptım ama düzelmedi. Siyah ekran aldıktan sonra olay görüntüleyicisinden hatayı buldum ama ne anlama geldiğini anlayamadım. Ekran görüntüsünü buraya yüklerken hata verdiği için olay görüntüleyicisindeki yazanları aşağıya yazdım.
Hatalı uygulama adı: dvm.exe, sürüm: 10.0.19041.4355, zaman damgası: 0x6564c4fe
Hatalı modül adı: KERNELBASE.dll, sürüm: 10.0.19041.4648, zaman damgası: 0x5a4af933
Özel durum kodu: 0xe0464645
Hata uzaklığı 0x000000000012d5d2
Hatalı işlem kimliği: 0x5c4
Uygulama başlangıç zamanı: 0x01dae49a6ed063a7
Hatalı uygulama yolu: C:\Windows\system32\dwm.exe
Hatalı modül yolu: C:\Windows\System32\KERNELBASE.dll

Sorun PSU'da görünüyor, netleştirmek için farklı PSU ile test etmeniz lazım.

Ekran kartında sorun olmadığını anlamak için bir de 10 dakika OCCT VRAM testi yapın, onun sonucu temiz çıkarsa PSU denersiniz.
25 dakika OCCT Vram testi yaptım sıkıntı olmadı. 3-4 defa PSU testi yaptım siyah ekran verme süresi 9 dakikayı geçmiyor. Son testimde 4 dakika sonra siyah ekran verdi. Umarım PSU bulup sorunu kesinleştirebilirim. Yardımın için teşekkür ederim.

25 dakika OCCT VRAM testi yaptım sıkıntı olmadı. 3-4 defa PSU testi yaptım siyah ekran verme süresi 9 dakikayı geçmiyor. Son testimde 4 dakika sonra siyah ekran verdi. Umarım PSU bulup sorunu kesinleştirebilirim. Yardımın için teşekkür ederim.

Rica ederim.

Bu ekran kartı güç soketini de çıkarıp kontrol edin, bazen ora hasar alıyor güç sorunu yaratıyor.

Sıcaklardan olabilir mi? Kışın oluyor muydu?
Bilgisayar klimalı odada çalışıyor. Ekran kartı kronik ısı problemli kış aylarında 78'in üstünde geziyordu. Ayrıca 1 fanı bozuldu iptal ettim tek fanla çalışıyor. Böyle lanet bir kart.

Rica ederim.

Bu ekran kartı güç soketini de çıkarıp kontrol edin, bazen ora hasar alıyor güç sorunu yaratıyor.
Güç soketi dediğiniz pin mi?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı