PC oyun oynarken siyah ekran veriyor

Kaleatakan

Hectopat
Daha fazla  
RAM
Corsair Vengeance LPX 16 GB 3200 MHZ
SSD veya HDD modeli
WD Blue SN 550
Ekran kartı
Gigabyte Windforce RTX 2060
Anakart
Gigabyte B450M S2H
İşlemci
Ryzen 5 3600
PC oyun oynarken siyah ekran veriyor. Bazen 10 dakika sonra bazen 1 saat sonra veriyor. 1 gün boyunca siyah ekran vermediğide oluyor. Siyah ekran verdiği zaman sistemdeki her şey çalışmaya devam ediyor. Oyunun sesi kesilmiyor. Bu sorunu sadece oyun oynarken yaşıyorum. DDU ile sürücüyü kaldırıp tekrar yükledim fakat düzelmedi. Sürücülerim güncel. AIDA64 testlerini aşağıya bırakıyorum.

System_Stability_Test_-_AIDA64__TRIAL_VERSION__1.08.2024_06_51_17.png

40 dakika testten sonra sıfırlayıp tekrardan test yapıp bu ekran görüntülerini aldım. Siyah ekran sorunu yaşamadım.
Ekran kartı Max 82 dereceyi görüyor.
PSU markası: Corsair CV 550W 80+ Bronze.

System_Stability_Test_-_AIDA64__TRIAL_VERSION__1.08.2024_06_50_22.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam selamlar konuyu hortlatıyorum biraz ama. Dün ekran kartı aldım oyunlarda senin dediğin gibi oluyor. Ne yapmam gerek? OCCT ile VRAM testi yaptım 15 dakika hiçbir hata vermedi. Ama oyuna girince bazen 5 dakika bile dayanmıyor siyah ekran yiyorum reset atıyorum.

Hocam selamlar konuyu hortlatıyorum biraz ama. Dün ekran kartı aldım oyunlarda senin dediğin gibi oluyor. Ne yapmam gerek? OCCT ile VRAM testi yaptım 15 dakika hiçbir hata vermedi. Ama oyuna girince bazen 5 dakika bile dayanmıyor siyah ekran yiyorum reset atıyorum.
Ekran kartının gücünü MSI Afterburner üzerinden kısıp kullanıyorum. Ekran kartını ve PSU'nu söyleyebilir misin?

Ekran kartını başka bir sisteme takıp test etmelisin. Kartın sürücüsünü temiz şekilde kaldırıp yükledin mi? Ayrıca iade şansın varsa iade etmeni öneririm.

Hocam fan ayarı yaptım Afterburner'dan. Gücünü de kıstım biraz 30 dakika oynadım hiçbir şekilde WattMan yemedim. Kartın sürücüsünü temiz şekilde kaldırıp yükledim evet hatta formatlayıp öyle kurdum.

Hocam fan ayarı yaptım Afterburner'dan. Gücünü de kıstım biraz 30 dakika oynadım hiçbir şekilde WattMan yemedim. Kartın sürücüsünü temiz şekilde kaldırıp yükledim evet hatta formatlayıp öyle kurdum.
Bende gücü %86'ya çekip kullanıyorum 1 haftadır siyah ekran vermedi. Tabi benim kart 3 yıllık garantisi bitmiş bir kart. Sen kartı yeni almışsın can sıkıcı bir durum.

Bende gücü %86'ya çekip kullanıyorum 1 haftadır siyah ekran vermedi. Tabi benim kart 3 yıllık garantisi bitmiş bir kart. Sen kartı yeni almışsın can sıkıcı bir durum.
Benim kartta yeni değil hocam bunun sıfırları yok zaten. 2. el aldım. Ayarlarda neyi düşürüp neyi yükseltmeliyim

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı