Çözüldü PC Power tuşu tetiklemiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

labarna1

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba,

Son 1-2 haftadır PC Power tuşu tetiklememeye başlamıştı. Zaman zaman PC'mi açamıyordum ancak yer yer de hiçbir sorun olmadan açılıyordu.

Dün geceden beri Power tuşu hiç tepki vermemeye başladı. Kasadaki LED'ler yanıyor. Sırasıyla şunları denedim,

• Güç kesme, tekrar bağlama
  • Power Switch bağlantılarını tekrar bağlama
  • Tornavida yardımı ile kısa devre ile açmaya çalışma (başarısız)
  • BIOS pilini değiştirme

Hiçbiri işe yaramadı. Ara ara çalıştığı için PSU'da sorun yoktur diye varsayıyorum. Düşüncelerinizi almak isterim. Şimdiden teşekkürler.

ASUS B450 var anakart olarak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu işler varsayım ile olmaz. PSU 'yu sistemden söküp test edin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

O halde Kadıköy yolları göründü.

Tornavida dediğim kontrol kalemi, yani eminim.

Teşekkürler hızlı yanıt için.

Tekrar selamlar,

Bu testi denedim PSU da tık yok.

İki sorum daha oldu böylece;

1. Değiştirmeli miyim yoksa tamir imkanı var mıdır? Ne önerirsiniz?

2. Sistemimdeki diğer parçalar etkilenmiş midir?

Son düzenleme:
Bence yeni PSU alın. Diğer parçaların zarar gördüğünü sanmıyorum. Ama test etmeden de kesin bir şey söylemek doğru olmaz.

Bence yeni PSU alın. Diğer parçaların zarar gördüğünü sanmıyorum. Ama test etmeden de kesin bir şey söylemek doğru olmaz.
Evet PSU değişimi çözüm oldu. Hepinize ayrı ayrı teşekkürler. Bu işlerden pek anlamamama rağmen kendim yaptım. Daha doğrusu Technopat'la yaptım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…