Çözüldü PC Ram Yeri Değiştirilince Açılıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Mert_53

Kilopat
Katılım
28 Mart 2014
Mesajlar
258
Makaleler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Birinci Sınıf Sanayi Dalgıcı
Arkadaşlar bu gün sabah kalktığımda pc açılmıyordu ama içini açtım ramlerin yerini değiştirdim açıldı yine ondan sonra sıkıntı olmadı. Neden böyle oluyor? Her parça sağlam ben ram'den kaynaklandığını düşünüyorum?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ram slotlarından biri bozulmuş olmalı. Memtest ile belleklerini test et.
 
Zaten ramı değiştircem tamam sağ olun ara sıra takılmalar oluryodu zaten sorun ramlerde.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bir sorun yok ramlerde anakartlara öyle kafana göre takamazsın ramleri özellikle 4 slotlu kartlara 3 rami bunun profilleri var. Dual channel triple channel diye kullanma kılavuzunda bulabilirsin nereye takman gerektiğini a1 a2 b1 b2 olarak gösterir sürekli takıp çıkarma zarar verebilirsin tırnaklara ben kırmıştım bunu bilmiyorken :D Kolay gelsin.

Bu arada takılma demişsin büyük ihtimalle ramdendir ancak harddisk de olabilir benim 160gb hdd li sistemimde 30dk da bir olan takılmanın sorumlusu hdd ymiş 1tb seagate aldım rahatladı.
 
Ben zaten kafama göre takmadım 4 slot var mesela böyle sarı kırmızı sarı kırmızı o ilk slota takmıştım abime formata getirmişim baktık açılmıyor sonra diğer slota taktı açıldı.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Tek slot olduğu zaman işlemciye en yakın olana değil de 3. ye takılması gerekiyor benim değişik kartlardaki ve kullanma kılavuzlarındaki tecrübem bu b1 oluyor sanırım. Slotun adı garip açıkçası anakartla alakalı bir şey, sorun çözüldüyse fazla kurcalamayın aman hassas şeyler :D
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı