PC render performansı çok düştü

Eyöz37

Femtopat
Daha fazla  
RAM
2x CORSAIR 16GB Vengeance LPX 5600MHz
SSD veya HDD modeli
Lexar 1TB NM710X PCIe Gen4 M.2 2280 SSD 5000/4500
Ekran kartı
GIGABYTE GeForce RTX 4070 Windforce
Anakart
H610M H V2 DDR5
İşlemci
INTEL Core i7 12700KF
Merhaba, 5 ay önce İtopya'dan ModArt'ın kasasını aldım. Geldiğinde After Effects ve Premiere çok iyi çalışıyordu ancak 2. aya girmeden after ve Premiere adamakıllı performans vermemeye başladı, pre renderde standart videolar bile donuyor, envato üzerinden indirdiğim paketler Premiere'de donuyordu. Ki bu paketleri ofisteki 3060'lı 11400F'li PC'de gayet stabil çalıştırıyordum. Esas kıyas ise şu, ilk aldığım gün After'da aldığım bol efektli bir video renderini sadece 7 dakikada almıştım ama şu an aynı dosya ile render almaya çalıştığımda 40 dakika olarak gösteriyor ve çok yavaş ilk haline göre. Bu yüzden şu an evde iş yapamıyorum, format da attım ama işe yaramadı, Windows güncelledim Adobe'leri güncelledim ama yok. Bu sebepten çok rahatsız oldum. İtopya ile görüştüğümde de getirmeniz lazım dediler, götürsem problem yok deyip geri gönderirler eminim çünkü oyun performansında bir sıkıntı görmüyorum ve yaşamadım. PC'nin özelliklerinin SS'ini de buraya bırakıyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum yardıma ihtiyacım var, çok teşekkür ederim.

Aynı RAM'dan bir tane daha aldım 2 tane var yani 32 GB sistem.
pc .png

Sıcaklıklar ne durumda? Cinebench MC testi yaparken HWMonitor'den değerleri paylaşır mısınız?

Hocam çok anlamadığım için arayüzlerinden Cinebench CPU MC testi sırasından HWMonitor sonucları bu şu an devam ediyor almaya.

Dosya Ekleri

• 2.png
    2.png
    363,9 KB · Görüntüleme: 2
  • 1.png
    1.png
    382,6 KB · Görüntüleme: 2
Hocam çok anlamadığım için arayüzlerinden Cinebench CPU MC testi sırasından HWMonitor sonucları bu şu an devam ediyor almaya.
Sadece işlemci kısmını atmanız yeterli hocam. Testin bitmesini bekleyin sonra degerleri tekrar atın. Buraya baktığında termal kısma göremiyorum 130w icin 80derece iyi bir değer.

Sadece işlemci kısmını atmanız yeterli hocam. Testin bitmesini bekleyin sonra degerleri tekrar atın. Buraya baktığında termal kısma göremiyorum 130w icin 80derece iyi bir değer.
cpu mc 900 sc 103, gpu renderinde şu an anlık 16.5k alıyorum. mc renderi sırası işlemcilerin ss'ini de göndereyim

Dosya Ekleri

• 3.png
    3.png
    97,1 KB · Görüntüleme: 0

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı