Hala evine gelip zorla dövüp almadıysa kumandayı adamın suçu. Çoktan evine gelip kundaklamıştım, kim oluyorsunda beni dolandırıyorsun.
Merhaba. Eğer adam eve gelmeden, yani anlaşma olarak kumanda dahil değil şeklinde bir anlaşma yapmış olsaydınız ben şahsen size hak verirdim. Fakat kumandaya dair bir şey konuşulmamış ve ticaret yapılan yerde bu konuda anlaşma yapılıyorsa tehditleri hariç alıcı tamamen haklı.Merhaba yaklaşık 20-25 gün önce bir PC sattım, adam almaya geldiğinde PC kumandasıda gördü ve kumandada dahil değil mi dedi, normalde dahil değildi aklımda bile değildi olsun abi dedim, evden ayrılırken almayı unutmuş sonraki gün aradı beni bende kargo ile yollarım abi birkaç gün sonra dedim ve konu kapandı. Bundan sonra müsait olmadığım için 3 4 gün kadar mesajına bakamadım kişisel işlerim yüzünden ve birkaç gün sonra böyle yazdı bana bende emrivaki konuştuğı için cevap vermeme kararı aldım ve daha da tehtidkar konuşmaya başladı bugün açmamama rağmen 9 10 kere aradı beni, ve en son mesajı attı, ne yapmam gerekiyor bilmiyorum polise mi şikayet etmeliyim? Çünkü tedirgin ediyor beni ne yapmam gerekir bu durumda bilmiyorum. Polise başvursam ne gibi süreçlerden geçerim.
Zaten oyle 11.sinifa gidiyormus profiline bakÇakmak yakamadığına eminim lütfen yaşımızı başımızı bilip konuşalım.
Maksimum 16 17 yaşındasındır bunları yazıyorsan, kanın kaynıyor tabii döverim yakarım yıkarım dersin durursun.
Kumandasızda değiştirirsin o zor değil, ama 25 gün kullan sonra iade istiyorum yok öyle dünya. O nu geçtim bu adama kumandayı şimdi versende bi halt değişmez.O kumanda olmayınca 8 tane led ne ayarlanabilir ne kışılabilir ne kapatılabilir gece gündüz yanık kalır. O bilgisayarı satıyorsa o kumandayı vermek zorunda. Hatta kumandası var diye belirtmesine gerek yok. Kumandadı yoksa belirtmesi lazım özellikle. Adamın parasını al. Gönderecemde 10 gün adama cevap bile verme adam zivanadan çıksın sonra beni tehtit ediyorde ne güzel dünya. Çoluk cocukla alışveriş yapılmaz adamın piskolojisini bozmuş.
Yapacağın şey özür dilemek ve o dandik kumandayı göndermekti. Hayır yani meşguldüm, meşguldüm deyip durdun ama yazacağın mesaj "Abi şu sıralar yoğunum, birkaç gün sonra göndersem olur mu ?" . Bitti, bu kadar. 10-15 sn lik bir cevap. İşin saçma tarafı. Adam sorup sorup duruyor, en sonunda sinirleniyor. Sen ise kendi dünyanın içinde "Ben böyle cevap yazanla konuşmam." şeklinde düşünüyorsun. Görüldü atıyorsun. Bu yüzden adam da senin yalancı olduğunu düşünüyor ve dolandırıcı olduğunu zannediyor ki zaten sen son mesajınla öyle olduğunu gösteriyorsun. Yoğunum demek bu kadar mı zor ? Olayı gereksiz yere büyütmüşsün. Buraya yazmaya, ekran görüntüsü atmaya vakti nasıl buldun peki ? Nedenn adama mesaj yazmayı veya aramayıp durumu açıklamaya çalışmadın ? Ayrıca sen adamı niye çağırıyorsun evine. Bir tanıdığın yerinde buluşsana önce. Kendini güvenceye al.Hala ve hala devam ediyor, cevaplarınız için teşekkürler yarın karakola gideceğim.
Arkadaşın dün attığı bir SST'e alıcı kumandayı istemiyor ve PC'yi iade edeceğini söylüyor, bu arkadaşta 2. el ürünü kabul edemem diyor ve alıcı görürüz demiş. Alıcının karşındaki kişinin kendisinden illaki birkaç yaş küçük olduğunu ve bu mesajların onu korkutabileceğini ve değeri olmayan bir kumanda için kavga etmenin boş olduğunu düşünmesi gerekirdi.Benden tavsiye ne olursa olsun sattığınız malı evinizde satmayın ben 10kgluk eski PC kasasını sadece adam gelip üç kuruş için evimizin içini görmesin diye 500 metre taşıyıp farklı bir bölgede buluştum. Ayrıca alıcı tehditlerinden dolayı %99 haksız fakat adama en azından 2-3 günde 1 mesaj ataydınız iyi olurdu adam 1 hafta beklemiş mesaj atmamışsınız son 2-3 gün belli ki sabrı taşmış ama yine cevap vermemişsiniz en sonunda adam tehdit ederek haksız duruma düşmüş. Bir de sen kendini haklı görsen bile alttan alsaydın kusura bakma gönderiyorum falan deseydin iyiydi inatla inatlaşılmaz el kadar kumanda için birbirinize girmeyin milletin sağı solu belli olmaz.